Apple Coach Cursus: iCloud Cursus


Heel kort gezegd is iCloud een manier om meerdere apparaten met elkaar te verbinden en te “synchroniseren”: dat wil zeggen dat op de verschillende computers dezelfde informatie staat. Maar het doet nog veel meer.

Absoluut niet het meest eenvoudige onderwerp, maar in de cursus leer je alles er over in simpel en duidelijk Nederlands.

Dus, heb je wel eens gehoord van iCloud, maar nog niet echt een idee wat het is en wat je er mee kunt? Dat leer je hier.

Start nu

Weet je wel wát het is, maar zou je graag eens hebben dat iemand je uitlegt hoe alles werkt? Hoe zit het met ruimte bijvoorbeeld: waarom moet je extra iCloud ruimte kopen, als je nog 100GB ruimte op je Mac hebt? Leg ik je uit: https://academie.applecoach.nl/lid-worden/

En zelfs als je alleen wat kleine dingen denkt op te pakken… iCloud kent nog veel geheimen (ik heb zelf ook een paar dingen over iCloud geleerd tijdens het maken van de cursus!), dus het is al snel de moeite om het even te bekijken.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen iCloud, heb ik wat aan de cursus?

Als je nog geen gebruik maakt van iCloud, of je misschien gewoon niet bewust bent dat je gebruik maakt van iCloud(!), leer je in de cursus wat het is; waarom je het wilt gebruiken; en hoe je aan de slag gaat.

Zoals ik graag doe begin ik dan gewoon bij het begin: na de uitleg over het wat en waarom, laat ik je zien hoe je iCloud activeert op je computers.

Met welke computers werkt iCloud?

Inmiddels kunnen we wel zeggen: met elke iPhone, iPad, en Mac. Technisch gezien heb je bijvoorbeeld minstens macOS X 10.7.5 nodig, maar er zijn zelfs computers uit 2006 die dat kunnen draaien.

Al met al: als jij je computer gekocht hebt in de afgelopen ±10 jaar, zit je hier wel goed.

De cursus zelf kun je ook volgen op bijvoorbeeld een Android tablet, omdat je alleen maar toegang tot een website nodig hebt.

Hoe lang mag ik over de cursus doen?

Hoewel er regelmatig nieuwe cursussen verschijnen, mag je zolang doen over de cursus als je zelf wilt.

Cursussen zullen niet verdwijnen uit de Apple Coach Academie, en gewoon altijd beschikbaar zijn voor leden.

Is de iCloud cursus alleen als onderdeel van de Apple Coach Academie te krijgen?

Ja. In ieder geval op dit moment is de cursus niet los verkrijgbaar.

Natuurlijk kun je je lidmaatschap van de Apple Coach Academie wel annuleren als je het gevoel hebt dat het niet meer bij je past, dus in dat geval heb je gewoon de iCloud cursus gevolgd.

Opzeggen kan op ieder moment, zonder gedoe met opzegtermijnen.

Ik hoop echter dat je blijft, want ik heb nog veel meer leuke ideeën voor leden van de Apple Coach Academie!

Bekijk nu

Apple Coach Academie

Deze cursus over iCloud is onderdeel van de Apple Coach Academie. De Apple Coach Academie is een initiatief van Martijn Engler, beter bekend als de Apple Coach.

Deze Academie zit vol informatie over Apple, met al meer dan 100 verschillende cursussen!

Dat betekent dat je nu bijvoorbeeld ook alles kunt leren over thema’s als iMovie, het beveiligen van je computers, werken met Foto's, zelf computer-problemen oplossen, de basis van de iPhone en iPad, en natuurlijk de basis van de Mac.

Word Nu Lid