todo:

iCloud introduceert iCloud+ met extra functies

Het was altijd al mogelijk om [extra ruimte te kopen voor je iCloud-account][meer_icloud_ruimte], maar voortaan krijg je ook extra functies wanneer je betaalt voor een iCloud-abonnement.

Uiteraard heet dit iCloud*+*, net als we [bijvoorbeeld Apple TV+ hebben][apple_tv_plus].

Wat krijg je extra met iCloud+?

Je eigen domeinnaam koppelen aan je iCloud-adres

Heb je een eigen domeinnaam? Dus bijvoorbeeld jouwnaam.nl, of jouwbedrijf.be? Dan kun je dat koppelen aan je iCloud e-mailadres.

In plaats van "applecoach@icloud.com" zou ik dan "martijn@applecoach.nl" kunnen gebruiken voor mijn iCloud e-mailadres.

Ik overweeg wel om dit te gaan gebruiken voor mijn privé e-mail. (Ik heb er al bijna een nieuwe domeinnaam voor gekocht… 😉)

Het is namelijk een mooie combinatie tussen de privacy, veiligheid, en functies van iCloud, én je eigen domeinnaam, zodat je makkelijk kunt overstappen als je later wat anders wilt gebruiken.

Bovendien staat het professioneler, en is het gewoon leuk om bijvoorbeeld je achternaam te kunnen gebruiken in een ofrmat als "je-voornaam@je-achternaam.nl".

Je kunt de domeinnaam delen via iCloud gezinsdeling, dus andere leden van het gezin kunnen ook gewoon hun eigen naam krijgen met je domein. (Heb jij bijvoorbeeld "jansen.nl", kunnen jullie "hans@jansen.nl" en "mieke@jansen.nl" allebei koppelen aan je eigen e-mail.)


meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje