MediaMarkt kortingen tot en met zondag


26.05.2020

MediaMarkt heeft momenteel een actie waarbij verschillende Apple(-gerelateerde) producten in de aanbieding zijn; en dit zijn best een paar goede aanbiedingen ook.

In dit artikel laat ik je een paar van de beste aanbiedingen zien.

iPad

We beginnen met de "standaard" iPad, wat een ideale tablet is. Hij is niet heel erg duur, maar je krijgt wel gewoon een mooi, groot scherm, en hij werkt met bijvoorbeeld de (eerste generatie) Apple Pencil.

Koop je deze bij Apple zelf betaal je 389 euro. Bij de MediaMarkt is dat nu 365 euro.

MacBook Pro (laptops)

De nieuwste grote MacBook Pro's (de 16-inch versie) zijn ongelooflijk snel. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan.

Dat prijskaartje wordt wat lager als je er nu één koopt bij de Mediamarkt, waar je 200 euro korting op een MacBook Pro krijgt als je deze 16-inch bestelt.

Het is het model met 16GB RAM, een i7 processor, en 512GB aan SSD-opslag.

Verkrijgbaar in spacegrijs en zilver.

iPhone

Wil de je nieuwste iPhone hebben? (Als we de iPhone SE even buiten beschouwing laten, wat momenteel technisch gesproken misschien de nieuwste is, maar waarschijnlijk niet wat je bedoelt als je zegt dat je de nieuwste iPhone wilt… 😉)

De iPhone 11 is bij Apple zelf 809 euro, maar bij Mediamarkt nu maar 756 euro in zwart, paars, groen, geel, en wit.

Opslag (externe harde schijf en USB-sticks)

Voor externe opslagmedia — zoals een externe harde schijf, of zelfs een USB-stick — zijn ook best een paar aardige aanbiedingen te vinden.

 • We beginnen met een fysiek klein dingetje, waar je toch best veel op kwijt kunt: een 128GB USB-stick, voor maar 22 euro. (Dat zijn zo'n 25.000 foto's bijvoorbeeld.)

  Nu zal ik je eerlijk zeggen: de aanbieding op zich is niet heel spectaculair (je vindt dezelfde stick bij bol.com voor 25 euro), maar het is gewoon prachtig dat je voor iets meer dan 20 euro in sommige gevallen de opslagcapaciteit van je laptop kunt verdubbelen.

 • Iets groter, zowel fysiek als qua ruimte, is de Sandisk Extreme Portable SSD 500GB.

  Deze externe SSD is vergelijkbaar met mijn geliefde Samsung T5-serie, maar voor deze betaal je nu maar 79 euro voor een 500GB-versie.

  Handig als je je Mac wilt draaien vanaf een externe harde schijf (wat een stuk sneller kan zijn als je Mac zelf geen SSD heeft), of als je bijvoorbeeld extra ruimte nodig hebt voor videobewerking.

 • Voor een externe harde schijf met een mooi design, en twee keer zoveel ruimte als de Sandisk, is er de 1TB LaCie-schijf.

 • En ten slotte de grootste, in ieder geval in opslagcapaciteit: een Seagate Expansion+ Portable 5TB.

  Op een schijf van 5TB kun je heel wat opslaan. Je zou 'm kunnen gebruiken als backup-schijf, maar je kunt er ook vrij veel foto's of films op kwijt. (Ik denk dat je er een miljoen foto's op zou kunnen zetten! Ik maak best wat foto's van m'n kinderen, maar een miljoen… Daar kom ik toch niet aan.)

Houd er met al deze schijven wel rekening mee dat je de schijf waarschijnlijk nog zelf moet wissen voor de Mac. Gelukkig is dit niet moeilijk, als je de juiste instructies hebt:

Netwerk (WiFi)

De modem/router-combinatie die je van je internet provider krijgt is vaak niet ideaal voor het beste WiFi-signaal, en kan daardoor best veel impact hebben op je internet-snelheid.

Hier hebben we jaren naar tevredenheid een TP-Link Archer C7 gebruikt (en is nu ergens anders in gebruik, waar de router ook weer heel goed werkt), en de TP-LINK Archer A7 is nu in de aanbieding.

Als je een wat geavanceerdere router wilt, kun je kijken naar de Asus RT-AX56U waar je nu ook een korting op krijgt bij de MediaMarkt.

Audio (speakers en hoofdtelefoons)

In de audio-categorie is er ook één en ander te vinden:

Overig

Of je nou wat ergonomischer wilt werken op een laptop, of bijvoorbeeld een extern toetsenbord en muis nodig hebt voor een Mac mini, je kunt eigenlijk bijna niet verkeerd gaan met Logitech.

De Logitech MK270 is gelijk een set van toetsenbord én muis, dus dan heb je voor 30 euro gewoon een prima draadloos setje.

En als je ook nog een externe monitor zoekt is er nu een aanbieding op de Asus VG248QG. 24-inch is voor de meeste situaties een mooi formaat, en dankzij de HDMI- en DisplayPort-ingangen kun je een Mac eenvoudig aansluiten.

Dit is geen monitor die je wilt gebruiken voor geavanceerde fotobewerking met pure kleurechtheid, maar als je een fijn beeldscherm zoekt om op te werken is dit helemaal geen gekke keuze.

Nu in de aanbieding voor 269 euro.


Martijn Engler

Apple Coach

"Martijn is al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer."