Waarom heeft Apple geld van je rekening gehaald?


20.04.2023

Waarom heeft Apple geld afgeschreven? En wat kun je doen als dat helemaal niet de bedoeling was?

Tip uit deze video: https://reportaproblem.apple.com/

Volledige tekst voor de video "Waarom heeft Apple geld van je rekening gehaald?"

Martijn van Apple Coach hier. In deze video wil ik je twee dingen laten zien.

Hoe je kunt weten waarom Apple geld van je rekening heeft geschreven en wat je kunt doen als dat onterecht was. Om te beginnen openen we Safari en dan ga je naar de volgende website. reportaproblem.apple.com. Ik zal hieronder een link zetten.

Hier log je in met je Apple ID. Net als op iCloud.com kan dat op twee manieren.

Als je al bent ingelogd op iCloud op je Mac, dan kun je gewoon klikken op 'ga door met wachtwoord' en dan het wachtwoord van je Mac intypen. Zoals ik hier nu dus kan.

Als je nog niet bent ingelogd op iCloud of je wilt kijken voor een ander Apple ID, kun je inloggen met het e-mailadres en wachtwoord waar je dan naar wilt kijken.

Vervolgens kom je terecht op deze pagina waar je dus precies kunt zien waar je geld naar toe ging. Ook handig om te weten, vanaf hier kun je eventueel je geld terugvragen. Heeft een app bijvoorbeeld tegen je gelogen over beloofde functionaliteit? Of heeft je kind per ongeluk een app gekocht met jouw telefoon? Klik bovenin op 'ik wil graag' en dan wat je wilt.

Om bijvoorbeeld je geld terug te vragen, kies je voor 'om restituutie'.

Je geeft aan wat de reden was. Dus je hebt het bijvoorbeeld per ongeluk gekocht.

Volgende. En nu vink je gewoon aan om welke aankopen het gaat. Dan klik je 'verstuur' hier rechtsboven om je verzoek te starten. Ik ga het hier nu niet echt uitvoeren, maar als je dat wel doet, neemt Apple contact met je op en krijg je zeer waarschijnlijk je geld terug.


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje