"Is Apple Coach naar Amerika verhuisd?", heb je je misschien afgevraagd.

Of gewoon "wat doet dat adres onderin het mailtje?".

Als je een e-mail hebt gekregen van mij via ons e-mail systeem, is er een redelijke kans dat je onderin dit adres hebt zien staan:

113 Cherry St #92768, Seattle, WA 98104-2205

Waarom, en wat moet je er mee?

(Als je overigens geen e-mail hebt gehad, maar dat wel leuk zou vinden, kun je je gratis aanmelden voor de nieuwsbrief.)

Laten we bij het einde beginnen: je hoeft er niets mee, tenzij je me juridische post wilt sturen misschien. Maar dan kun je me nog steeds beter eerst even mailen(/contact/), zodat we dat kunnen overleggen.

Verder: het adres staat er omdat dat moet van bepaalde wetgeving, specifiek de ‌CAN-SPAM Act of 2003.

Die vereist dat er een fysiek adres genoemd wordt, wanneer je e-mails verstuurt die als commercieel gezien kunnen worden. En afhankelijk hoe je het bekijkt, zou je sommige van de Apple Coach e-mails in die categorie kunnen plaatsen.

Uiteindelijk is Apple Coach namelijk een bedrijf (KVK-nummer 24392383), dus ja, daar zit ik dan wat aan vast.

Waarom dan dat adres in Washington?

Eén van de diensten die mijn huidige e-mail provider biedt, is dat zij de eventuele juridische post verwerken. En dat is hun adres daarvoor.

Dus, daarom staat het er. Je hoeft er niets mee, het heeft niet zoveel zin om er langs te gaan, en als je me een kerstkaart wilt sturen mag dat gewoon digitaal. 😉


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.