Backup cursus voor Mac en iOS - Apple Coach Academie


We verzamelen steeds meer gegevens op onze computers: foto’s worden gemaakt met, en opgeslagen op, de iPhone; alle Belasting-zaken gaan via de Mac; foto’s van kinderen en kleinkinderen komen terecht op een harde schijf; zakelijke contracten en allerlei werk staat verdeeld over computers…

Maar wat betekent dit als er iets zou gebeuren met je computer? Wat doe je als je iPhone met al je foto’s in het water valt? Als de harde schijf van je Mac crasht? De iPad verkeerd terecht komt op het beton?

Als je antwoord niet “Dan zet ik een reservekopie terug” is, is het antwoord waarschijnlijk “Dan ga ik de komende maanden in rouw”.

Kun je je voorstellen dat, van het één op het andere moment, alles weg zou zijn? Want zo makkelijk kan het gaan. Als je al je foto’s op je Mac hebt staan, en je harde schijf begeeft het op een dag… Dan zijn ze weg. Niet “dan mis je er een paar”, maar dan zijn al je foto’s weg.

Gelukkig kun je je hier op voorbereiden door een slimme reservekopie-strategie te maken. En in deze cursus ga je precies leren hoe!

Start nu

Voorbereid op alles

Hoe goed ben jij voorbereid op verschillende scenario’s? Misschien heb je wel een vorm van een reservekopie, maar heb je echt aan alles gedacht?

 • Wat gebeurt er als je huis in brand staat, of er een natuurramp is? Zijn je back-ups daarna nog bruikbaar, of liggen ze naast je computer?
 • Wat doe je als je computer crasht op de dag dat jij een belangrijke deadline hebt? Kun je gelijk weer opstarten vanaf een andere Mac met al je eigen gegevens en documenten bij de hand, of moet je eerst een ochtend wachten op het terugzetten van een reservekopie?
 • Wat doe je wanneer je harde schijf nu kapot gaat. Hoe veel ben je kwijt? Alleen het afgelopen kwartier, of de afgelopen week?
 • Hoe goed ben je beschermd wanneer er ingebroken wordt en iemand alles meeneemt

Oplossingen voor al deze vragen vind je in de cursus. Je ziet stap-voor-stap hoe het moet en hoe je alles voorbereid jouw situatie.

Start nu

Wat je gaat leren

In deze cursus over back-ups leer je…

 • Over de drie types back-ups die je nodig hebt;
 • Wat back-ups te maken hebben met (paas)eieren, en waarom dat belangrijk is;
 • Hoe je zorgeloos je iPhone in het water kunt gooien, of met een hamer op je Mac kunt slaan *
 • Welke (gratis) software je kunt gebruiken om back-ups te maken van je iPhone, iPad en Mac
 • Wat je nodig hebt om volledig beschermd te zijn tegen elk scenario
 • Stap-voor-stap instructies over het maken van de kopie, maar ook het terugzetten in geval van nood!
 • … en al het andere wat je ooit zou willen weten over backups!

* Misschien wil je dat niet per se doen… maar in ieder geval ben je je foto’s niet kwijt als je het zou doen.

Start nu

Apple Coach Academie

Deze cursus over reservekopieën is onderdeel van de Apple Coach Academie. De Apple Coach Academie is een initiatief van Martijn Engler, beter bekend als de Apple Coach.

Elke maand verschijnt er in de Apple Coach Academie minstens één nieuwe cursus over een nieuw onderwerp. Als lid heb je niet alleen toegang tot de cursus van deze maand, maar krijg je ook toegang tot alle nieuwe cursussen en het complete cursusarchief!

Dat betekent dat je nu bijvoorbeeld ook alles kunt leren over thema’s als iCloud; Foto’s; iMovie; de basis van de Mac, iPhone en iPad; en nog veel meer.

Word nu lid