Zet je computer op automatische piloot

Even heel kort gezegd: je weet zelf ook dat je computer veel meer kan dan je er nu mee doet. Misschien heb je wel eens gedacht dat je computer stiekem je super-assistent zou kunnen zijn!

Laten we samen kijken hoe we daar voor kunnen zorgen.

Zodat jij meer tijd over houdt voor de dingen die er echt toe doen. (Of dat nu meer tijd is om te focus-en op je core business, of gewoon simpelweg meer vrije tijd.)

Wat we doen:

 1. We bekijken samen je huidige proces.

  Hoe verlopen dingen wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe klant krijgt, of wanneer je een project start? Zijn daar standaard werkzaamheden die je uitvoert? (Toevoegen aan het CRM, opmaken van een factuur, e-mail met instructies sturen, afspraak inplannen in de agenda…)

 2. We passen de ELAND-methode hier op toe: wat kun je weglaten (elimineren), wat kan de computer voor je doen (automatiseren), en wat kan iemand anders voor je doen (delegeren)?

  Alles wat je kunt elimineren zijn we snel mee klaar. De dingen die iemand anders voor je kan doen kunnen we bespreken.

  Maar mijn kracht zit 'm vooral in stap 2: zijn er dingen die jij nu met de hand zit te doen, die de computer voor jou kan doen?

 3. Nadat we samen een lijst hebben gemaakt van de stappen in je proces, en besloten hebben welke dingen jij eigenlijk niet zelf zou moeten doen (maar moet laten doen door de computer) bepalen we hoe de computer dat voor je kan doen.

  Soms is het het inzetten van een slimme app, zoals Keyboard Maestro of Hazel. Soms zal het handiger zijn om een web-dienst te gebruiken, zoals IFTTT of Zapier.

  En soms is er nog niets wat kan doen wat jij wilt. Maar omdat ik jaren ervaring heb in software-ontwikkeling kan ik zoiets op maat maken voor je — misschien met AppleScript, Opdrachten (Shortcuts), Python, of Automator.

  Vaak zullen we ook zien dat het juiste een slimme combinatie is: IFTTT maakt automatisch een bestandje op een bepaalde plek, Hazel herkent dat bestand, en start een Opdracht.

Dit zijn dingen die ik niet alleen ontzettend leuk vind om te doen, ik ben er ook nog eens erg goed in.

Dus, ben jij het zat om steeds allerlei handelingen zelf te moeten doen, terwijl je weet dat de computer het eigenlijk prima voor je zou kunnen?

Laten we eens een eerste gesprek voeren om elkaar beter te leren kennen, en te zien hoe ik je kan helpen.