Zie je constante meldingen over te weinig geheugen en "opslag vol"? Weet je zelf soms niet meer wat je documenten gebleven zijn? Voelt je Mac langzaam? Start er van alles op wat je helemaal niet wilt? Zit je Mac vol met programma's die je niet meer hoeft (of restjes van die programma's)?

En draait alles eigenlijk wel zoals het zou moeten? Doet je reservekopie het, zijn de belangrijkste beveiliging-opties goed ingesteld, en gebeuren er geen gekke dingen met je netwerk?

Dit zijn heel herkenbare problemen voor iedere Mac-gebruiker. En wat je gewoon nodig hebt is een beetje onderhoud.

Dat kun je zelf doen, of je kunt het laten uitvoeren door een Apple expert. Dat laatste heeft natuurlijk als voordeel dat je weet dat het professioneel gebeurt, en er niets gemist wordt.

Wat gebeurt er bij het Mac onderhoud?

Wanneer je Mac onderhoud laat uitvoeren door mij (Martijn, je vriendelijke Apple Coach), zijn er een aantal dingen die ik doe.

Daar bij is iedere situatie natuurlijk weer uniek. Maar het resultaat niet.

Het resultaat is altijd een goed opgeschoonde Mac.

Typische zaken die ik altijd doe zijn bijvoorbeeld:

 • Opruimen van "rommel": achtergebleven stukjes van verwijderde programma's, onnodige logbestanden en caches (die soms meer dan de helft van je opslag gebruiken!), en oude snapshots;

 • Programma's met toegang tot je camera, microfoon, locatie, en dergelijke: welke programma's kunnen meekijken met je camera? Meeluisteren via je microfoon? Zien waar je bent?

  En is dat allemaal wel nodig eigenlijk?

  We kijken ze samen na, bespreken of het nodig is, en schakelen uit waar dat niet zo is.

 • Harde schijf nakijken: de harde schijf in je Mac is één van de belangrijkste elementen.

  Hier staan al je gegevens op. (Hopelijk heb je ook wel een backup! Anders pakken we dat ook aan.)

  Daarom kijk ik ook gelijk je harde schijf na: lijkt het er op dat die gaat falen? We kunnen er niet altijd wat aan doen als het zo is, maar het weten kan je wel helpen in de voorbereiding.

 • Automatisch verbindende WiFi-netwerken: je Mac (en dankzij iCloud je iPhone, en iPad) heeft soms een lange lijst van "bekende" WiFi-netwerken.

  Dit zijn netwerken waar de Mac automatisch mee zal verbinden.

  In sommige gevallen verstoort dit een werking van je WiFi of internet, en soms kan het voor een veiligheid risico zorgen.

  In ieder geval is het altijd een goed idee om het op te ruimen.

 • Programma's die automatisch starten: waarschijnlijk start er van alles automatisch op met je Mac.

  Dit merk je doordat het lang duurt voordat je iets kunt doen na het opstarten, of omdat er allerlei vensters verschijnen die je eerst weer moet afsluiten.

  Bovendien zijn veel van deze programma's erg stiekem, en zie je ze eerst niet eens.

  Samen nemen we door wat er opstart, en bepalen wat er weg kan.

 • Verwijderen van oude backups en programma's: heb je nog een backup van je iPhone uit 2013? Waarschijnlijk heb je die niet meer nodig. Maar het staat daar wel 100GB van je harde schijf af te snoepen. Ruim ik voor je op.

  En dat programma wat je nooit gebruikt, maar wel van alles doet in de achtergrond? Die gooien we er ook af.

 • Extensies nakijken en opruimen: je browser (Safari, Google Chrome, Firefox) kent waarschijnlijk ook "extensies" — stukjes om je browser uit te breiden.

  Die kunnen handig zijn, maar ook gevaarlijk zijn. Zo zie je soms dat extensies eigenlijk bijhouden wat jij allemaal doet op internet, of advertenties invoegen waar ze niet horen.

  Kijken we na, en lossen we op.

 • Updates nakijken en installeren: hoewel je niet altijd gelijk de laatste macOS upgrades wilt installeren (ik gebruik zelf ook nog macOS Monterey in plaats van macOS Ventura op sommige Macs), wil je wel zorgen dat je updates voor veiligheid en andere belangrijke functionaliteit installeert.

  Tijdens het onderhoud controleren we of alle belangrijke updates geïnstalleerd zijn.

 • Mail database opschonen: je e-mail wordt opgeslagen in een grote databank. Zeker als je veel e-mail krijgt kan die nog wel eens wat vervuild raken.

  Dit kost veel schijfruimte, maakt het Mail programma trager, zorgt er voor dat de zoekfunctie minder goed werkt, en meer vervelende e-mail problemen.

  Tijdens de sessie halen we daar de stofzuiger even door.

 • Belangrijkste veiligheid-instellingen: voor een volledig profiel van de veiligheid op je Mac is er apart de Veilige Mac scan.

  Maar tijdens het onderhoud kijk ik sowieso je belangrijkste veiligheid instellingen na, en adviseer ik daar in.

  Vaak moet je een keuze maken tussen meer veiligheid, of meer gebruiksgemak. (Het zou bijvoorbeeld heel makkelijk zijn als je nergens een wachtwoord hebt, maar niet zo veilig.)

  Ik help je de juiste keuze te maken, en er goed mee om te gaan.

 • Internet en netwerk-instellingen: zoveel gebeurt nu via internet dat het belangrijk is dat je netwerk-instellingen goed staan.

  Ik kijk met je mee of alles werkt zoals het zou moeten, en verbeter waar nodig. Zo krijg je een optimale ervaring op internet.

En dan zijn er nog heel veel dingen die afhankelijk zijn van de situatie. Door meer dan 15 jaar ervaring weet ik die dingen direct te herkennen.

Je kunt er zeker van zijn dat onderhoud van je Mac door Apple Coach resulteert in een goed opgeruimde Mac.

Hoe werkt het?

Het onderhoud doe ik op afstand voor je. Het enige wat je nodig hebt is je computer, en een werkende internet-verbinding.

Vervolgens werkt het zo:

1

Je kunt hier onder zelf een afspraak maken voor een moment dat jou het beste uitkomt. (Houd rekening met ongeveer een uur.)

Kun je geen goede tijd vinden? Laat me dan iets weten, vaak kan ik wel iets voor je regelen.

2

Op de afgesproken tijd bel ik je (gewoon heel simpel via de telefoon, maar als je liever zou videobellen kan dat ook), en nemen we nog even door wat er moet gebeuren.

Vervolgens ga ik met je meekijken op je computer.

3

Via ingebouwde programma's van Apple maak ik, met jouw toestemming, verbinding met je Mac. Je hoeft dus niets te installeren.

Jij hebt daar zelf de controle over, en bepaalt wanneer we starten.

4

We kunnen allebei de muis en het toetsenbord besturen. Zo kan ik direct werkzaamheden uitvoeren, maar heb jij ook zelf nog steeds de mogelijkheid om dingen te doen.

Bovendien kun je altijd de verbinding verbreken als dat gewenst is.

5

Ik voer het benodigde onderhoud uit. Ik kijk bijvoorbeeld of je backup het nog doet, maak ruimte voor je vrij, en doorloop algemene zaken.

Zo weet je dat je computer gewoon goed blijft draaien.

🗓

Direct een afspraak maken?

Klik hier om nu te reserveren.

Wat zeggen anderen?

Benieuwd of het wel wat is? Ik kan zélf natuurlijk zeggen dat ik goed ben in m'n werk, maar het is waarschijnlijk fijner als je het van iemand anders hoort.

Voorgaande klanten geven gemiddeld een 4,9 uit 5 sterren, en hier zijn er een paar aan het woord:

Kristel Khagaya

Wat ben ik Martijn dankbaar!

Ken je dat, dat je Macbook Pro het niet doet terwijl je hem NU nodig hebt?

Ik heb Martijn om hulp gevraagd en hij reageerde binnen 5 minuten!

Razendsnel en met precisie wist Martijn het probleem op te lossen en de camera weer te laten functioneren zoals het hoort. Ik kon hem wel zoenen, zo blij en dankbaar als ik was:)!

Dit camera probleem bleek ook echt iets te zijn wat ik als leek nooit in mijn eentje had kunnen oplossen.

Martijn heeft me vervolgens stap voor stap uitgelegd hoe ik dit nu voortaan zelf op kunnen lossen wanneer het probleem zich nogmaals voordoet.

Martijn heeft zijn hart op de juiste plek, is geïnteresseerd, betrokken, heeft een enorme bereidheid om je te helpen waar hij ook maar kan en is bovendien vakkundig.

Wat een cadeau om hem te kennen:)!

- Kristel Khagaya

Mark

Martijn heeft me fantastisch geholpen.

Ik had zelf mijn oude Macbook netjes proberen leeg te halen zodat ik hem aan iemand anders kon geven. Maar dit ging niet goed, waardoor hij onbruikbaar was geworden.

Martijn heeft me - online - op een rustige manier stap-voor-stap door het hele proces geloodst.

Na een uurtje was mijn oude Macbook weer gefixt en klaar voor een nieuwe gebruiker.

Als ik nog een keer een probleem met een Appleproduct heb waar ik zelf niet uitkom, weet ik Martijn weer te vinden!

- Mark

Nicole Richelle

Ik ben zo ontzettend blij met 'mijn' applecoach!

Dat je een '1 op 1 half uurtje' kunt aanvragen vind ik de beste oplossing ever!

Ik wist echt niet waar ik terecht kon met de problemen die zich voordeden op mijn Mac: diverse mensen al gevraagd en dan zou ik telkens de computer moeten aanleveren en een onbekende tijd kwijt zijn, zonder zekerheid dat ze het probleem konden verhelpen. Vond ik geen fijn idee.

Ik heb me aangemeld bij Martijn en een uurtje geboekt en voila: ALLE problemen opgelost. Zo geweldig dit.

Nogmaals hartelijk dank Martijn, ik hoop dat het niet nodig is maar zodra er iets niet goed loopt weet ik bij wie ik moet zijn.

Apple Coach / Martijn staat bij mij bovenaan in mijn favorieten!

Beoordeling: ★★★★★

Hendrik van Maanen, MAV Audiovisuals

Ook al ben je geen digibeet, soms ontbreekt je de specifieke kennis voor een Apple probleem. Apple computers en protocollen zijn nu eenmaal complex. Je moet daarom op zoek naar een betrouwbaar iemand die je in de donkere krochten van de Apple software de juiste weg kan wijzen.

Als fan van Apple Coach kom je dan rechtstreeks uit bij Martijn. Op afstand heeft hij me gedurende drie-en-een-half uur met mijn probleem geholpen. Mijn indruk tijdens onze sessie was dat hij zonder twijfel een expert genoemd kan worden.

Met zijn logische en methodische aanpak legt Martijn in zelfs voor leken begrijpelijke taal uit hoe de technische vork in de softwaresteel zit. Met geduld en humor, en zonder een spoor van irritatie als je het niet direct begrijpt. Dit is in een geruststellende tegenstelling tot de computernerds, die ik wel eens raadpleeg, en die zich met rollende ogen en ten hemel geheven handen luid zuchtend achteruit op de bank laten vallen als je een technisch probleem niet binnen enkele milliseconden doorgrondt.

Martijn lost met veel kennis van zaken de Apple problemen met schijnbaar speels gemak op. Na zijn hulp werkt mijn systeem eindelijk (na twee jaar zelf aanmodderen) zoals ik het graag wil. Dit had ik dus veel eerder moeten doen.

Martijn, nogmaals bedankt voor het oplossen van mijn NAS probleem. Ik zal het op Apple verjaardagen, waar dit soort onderwerpen steevast aan ode orde komen, met mijn Apple vrienden delen.

Hendrik.

Loes Venema

Wat heb je ons geweldig geholpen, Martijn.

We hadden problemen met onze email en we hebben perfect een afspraak kunnen plannen. Je geeft duidelijke uitleg, hoe en wat je gaat doen en wat de gevolgen zijn. Geen vraag is te gek.

Superhandig dat je de computer over kunt nemen op afstand. Dat doe je alleen als je iemand vertrouwt en dat kan bij jou. Je geeft vertrouwen en hebt verstand van zaken, dat is duidelijk. Ook via de mail kan alles gevraagd worden en krijg je snel, duidelijk en uitgebreid antwoord.

Je bent het meer dan waard geweest!

Nogmaals dankjewel!

- Loes Venema

Beoordeling: ★★★★★

Ed Schless

Ik ken Martijn inmiddels via zijn Apple Coach Academie al vele jaren en heb regelmatig gebruik gemaakt van de on-line aangeboden cursussen. Deze cursussen over de meest uiteenlopende Mac-gerelateerde onderwerpen zijn goed bruikbaar als je een specifiek probleem wilt oplossen of als je bijvoorbeeld nieuwe randapparatuur, zoals een Synology-NAS hebt aangeschaft. Deze lessen zijn per onderwerp onderverdeeld in lessen van ca 2-6 minuten, wat het gemakkelijk maakt om een specifiek onderwerp te zoeken of als je de cursus niet op één dag kunt of wil volgen.

De afgelopen periode kreeg ik meldingen van Synology (mijn NAS) dat zij bepaalde kwetsbaarheden ontdekt hadden met betrekking tot mijn systeem. Tegelijkertijd lees ik vele berichten in de media gelezen dat Hackers bestanden kunnen versleutelen. Ik zou het niet prettig vinden als ik 's morgen bij het opstarten van mijn Mac de melding krijg dat al mijn bestanden versleuteld zijn en uitsluitend middels betaling van X-bitcoins weer beschikbaar komen.

Een deel van de aanbevelingen van Synology kon ik zelf implementeren maar bij enkele was ik onzeker en heb de hulp van Martijn ingeroepen. Het was eenvoudig om een afspraak te plannen en met behulp van mijn Apple-ID kon Martijn middels een "TeamViewer"-achtige oplossing mijn computer overnemen, waarbij hij de resterende aanbevelingen vakkundig oploste, terwijl hij steeds uitlegde wat hij aan het doen was.

Daarbij laat ik niet onvermeld dat Martijn over veel kennis van Apple producten beschikt, maar ook over de noodzakelijke kennis van randapparatuur zoals Routers, Printers, harde schijven, Nas en Sonos etc.

Ik ben blij dat ik Martijn ken en zo nodig van zijn kennis gebruik kan maken.

- Ed Schless

Beoordeling: ★★★★★

Debby van Travelboutique

Als ondernemer en Apple gebruikster sinds 2012 was ik op zoek naar een goede oplossing voor de opslag en back up van foto's en mijn volledige laptop met software en bedrijfsvoering.

Een plug-en-play back up, voor het geval de laptop zou uitvallen of de externe harde schijf zou vastlopen (waar alle foto's op staan). Niet een back-up van files dus, maar een die je zo weer kunt aansluiten op een nieuwe Mac mocht dat nodig zijn.

In een fijne call met Martijn heeft hij uitstekende vragen gesteld, de situatie top in beeld gebracht incl benodigde capaciteit en hebben we samen de oplossing gevonden.

Hij gaat me in nog een consult helpen dit te installeren. Ik vind het ronduit top en ga hem zeker vaker inschakelen als mijn Apple-IT-er. Hij levert advies op maat, dus ook zakelijk, en denkt mee in risico en hoe dit op te lossen. Ik kan hem iedere ondernemer aanraden.

Beoordeling: ★★★★★

José Faber

Beste Martijn,

Heel hartelijk bedankt voor je fantastische hulp, super! Ik was al mijn aantekeningen 'kwijt' uit Notability en dankzij jou heb ik alles weer terug en kan ik weer aan het werk.

Heel fijn, blij met je!

Beoordeling: ★★★★★

Ben Scherpenzeel

Al jaren lid van de Apple Coach Academie, en nu persoonlijk kennis gemaakt met Martijn bij het migreren van een MacBook naar een MacBook Pro van mijn partner en bij mezelf de veiligheid check op alle computers uitgevoerd.

Een fantastische effectieve investering en prettig en professioneel met elkaar kunnen werken. Het is heerlijk om dan een Apple expert erbij te hebben waardoor alles soepel verloopt. We zijn erg blij met het eindresultaat.

Dankjewel,

Ben Scherpenzeel

Beoordeling: ★★★★★

Yvonne Jansen

Na uren tevergeefs googelen en dingen uitproberen was ik er helemaal klaar mee. Het probleem op mijn Mac bleef, wat ik ook deed.

Dus maar gegoogeld op iemand die het voor mij kon oplossen en bij Martijn uitgekomen. Gemaild, afspraak gemaakt en het probleem werd online in een paar minuten (!) gefixt…

Martijn is snel, prettig in de omgang en vakkundig - ik ga voortaan mijn tijd niet meer verknoeien aan eindeloos gepruts maar direct Martijn inhuren.

- Yvonne van Happely

Hette Germeraad

Mijn beide oudjes (iMac en MacBook Pro 2009) konden de digitale kranten niet meer openen. Mededeling: geen priveverbinding mogelijk. Dreiging met criminelen!!

De beveiliging van Ziggo werkte niet op El Capitan. Updates konden niet gedaan worden: te oud allemaal. Apple Support: idem.

Martijn: waarschijnlijk softwareprobleem, krijg ik binnen een half uur wel weer klaar.

En zo geschiedde: ik kan weer digitaal krant lezen. Geduldig en vriendelijk lost Martijn je problemen op. Voor een fractie van een nieuwe iMac of MacBook Pro. Eens zal het wel ophouden, maar ik ben blij met deze man.

Bij Ziggo en Apple-Support kunnen ze nog wel wat van hem leren.

Beoordeling: ★★★★★

Herwig Decrop

Martijn straalt gewoon klant- en servicegerichtheid uit.

Op een half uur tijd hebben we een aantal dingen aangepakt (standaard e-mailadres, Apple ID, backup), en het werkt gewoon.

Apple Coach staat vooraan bij mijn favorieten.

Apple problemen? Even Martijn bellen.

Denk maar aan die oude reclame "Even Apeldoorn bellen" :-)

- Herwig Decrop

Beoordeling: ★★★★★

Martin

In korte tijd had ik een voor mij niet op te lossen probleem , met de iMac en dan heb ik altijd Martijn nog , die ik om hulp roep.

de eerste keer viel de mail steeds uit -aan, en je hebt het in 20minuten opgelost geweldig!!

en sinds enige maanden was er geen goede manier meer mogelijk van websites en binnenkomende websites te openen. ook dit probleem in een kwartier opgelost.

Dus het kan niet anders ,ik ben heel erg tevreden met deze apple coach . Dank dank Martijn.!!

Patrick van Thijn (The Back Office)

Wellicht ken je het? Je hebt al jaren prachtige Apple-apparaten (MacBook, iPhone, iPad), maar weet toch niet alles hoe alles lekker (samen)werkt. Of je loopt tegen Apple-vraagstukken aan die jouw eigen (technische) kennis te boven gaan.

Als kleine zelfstandige ondernemer kun je voor dat soort vragen niet terecht bij grote IT-dienstverleners, maar tegelijkertijd ben je ook aan de Genius-desk van de plaatselijke Apple-store niet helemaal op je plek.

Daarom ben ik zo blij met de Apple Coach (Martijn Engler). Die vult dat 'gat' en staat met raad en daad klaar om je te helpen. En dat alles op een fijne, persoonlijke en laagdrempelige wijze.

Marianne

Ik had een soort van noodsituatie, dat mijn camera het niet deed en ik een uur later een workshop online moest geven voor klanten.

Ik mailde Martijn, onze Apple Coach, en hij belde mij direct op, en heeft met mij geholpen waardoor ik toch daarna nog op tijd mijn workshop met camera kon geven!

Dank Martijn! You were my hero.

Debora Karman

Dankjewel voor je hulp, ik ben heel blij dat ik door jouw goede vragen en hulp aan de telefoon weer meer structuur heb in mijn foto's en andere zakelijke en privé bestanden.

Het was vooral fijn om dit in een gefocused uur samen te kunnen doen en daarna van jou nog een samenvatting van mijn eigen to do's en jouw adviezen te krijgen.

Mevrouw Laan

Je hebt me heel goed geholpen, Martijn. Ik had echt een vreemd probleem. Als ik mijn foto's van mijn iPhone naar mijn Mac had overgebracht, door het aansluiten van mijn iPhone op mijn Mac, kwam ik erachter dat er heel veel foto's op mijn iPhone bleken te staan, die helemaal niet overgezet waren.

Je vond het ook een gek probleem maar gaf me alle vertrouwen dat je er wel achter zou komen. Dat was ook het geval.

Je hielp me heel goed, en ik kon de stappen ook goed volgen. Heel blij met je hulp!

- Mevrouw Laan

Beoordeling: ★★★★★

Jean van der Linden

Ik had advies nodig hoe om te gaan met de grote hoeveelheid mails die je dagelijks krijgt en vooral om deze automatisch op een correcte manier te laten sorteren. Martijn heeft mij hiermee enorm geholpen en heeft daarbij ook nog enkele andere aspecten om mijn MacBook Pro bekeken. Het gesprek was zeer aangenaam en vanaf het eerste ogenblik wist ik dat Martijn iemand is met enorme vakkennis.

Mocht je info nodig hebben over Apple, dan ben je, volgens mij, bij hem aan het juiste adres!!!

- Jean van der Linden

Beoordeling: ★★★★★

Bert

Snel en goed geholpen. Martijn heeft me tussen twee andere klanten door geholpen, omdat ik anders niet verder kon met mijn werk.

- Bert

Beoordeling: ★★★★

Els Levering

Supergoed geholpen. Snel en vakkundig. Erg vriendelijk en behulpzaam. Heel erg blij mee.

Beoordeling: ★★★★★

Annelies Eckelrade

Wat heerlijk dat ik nu weet dat je Apple Coach ook gewoon in huis kunt halen! In je eigen computer, super professioneel, geweldig geholpen.

Ik was ten einde raad, maar nu weer heerlijk ongecompliceerd aan het werk op mijn Mac. Superblij!

Annemieke Bergen

Martijn heeft mij super geholpen.

Op mijn oude IPAD2 stonden heel veel boeken (2000) en muziek. Die wilde ik graag op mijn nieuwe IPAD hebben.

Met enkele omwegen is het gelukt om bijna alles over te zetten. Ben er erg blij mee.

- Annemieke Bergen

Beoordeling: ★★★★★

Stefan van Weers

Martijn ontdekte snel het euvel in mijn Macbook (waarom mijn harde schijf was volgelopen) en wist het ook vlot te repareren.

Mijn zorg (nieuwe Macbook kopen?) was opgelost en ik had weer meer dan genoeg ruimte voor de upgrade naar het nieuwste iOS systeem.

Ook meteen op zijn advies een externe harde schijf aangeschaft voor een extra back up van mijn interne harde schijf.

Kortom, met een uurtje hulp kan ik weer verder zonder zorgen. Dank!

Martin

Waarschijnlijk heb je me goed geholpen maar ik merk er niet veel van. Ik krijg in ieder geval geen meldingen meer dat ik "te weinig geheugen" over heb.

Beoordeling: ★★★

Ruud Smid

Wat fijn te ervaren dat er in Nederland iemand is, die van wanten weet en een expert genoemd mag worden in het ict-gebeuren!

Toen ik Martijn raadpleegde, viel ik werkelijk van de ene verbazing in de andere.

Wat is de man handig. Het lijkt alsof hij oplossingen zomaar uit zijn mouw schudt!

Wat heb ik de afgelopen jaren zitten prutsen met het Mailprogramma op mijn iMac!  De toets ”forceer stop” heb ik vele malen per dag moeten gebruiken.

Zeer vaak raadpleegde ik medewerkers van Apple Care over mijn probleem. Zonder resultaat. Het waren overigens vriendelijke medewerkers, waarmee ik uren lang aan de telefoon zat.

Martijn, echter, bracht de oplossing in een oogwenk: hij is van alle markten thuis.

Fantastisch!

Ruud Smid

Feiko Feijtes, arbeidsdeskundige bij Feijcoach

Goede en vlotte service op mijn vragen over mijn trage Mac. Oplossing was even simpel als doeltreffend ( inzet Portable SSD T7). Andere vragen over wachtwoordbeheer, synchroniseren data, naar volle tevredenheid beantwoord. Alles weer "safe and sound." Ik kan weer verder!

Feiko Feijtes, arbeidsdeskundige bij Feijcoach

Beoordeling: ★★★★★

Marja

Deze week een half uur contact met Martijn gehad en dat heeft zoveel problemen opgelost.

Rustig in aandacht en deskundig , ik was super blij.

Marja

Beoordeling: ★★★★★

Robert

Ben erg blij met de support van Martijn. het plannen van de afspraak verloopt soepel en goed, daarna wordt je op een uitermate prettige manier geholpen. naast het gegeven dat het erg fijn is dat Martijn een vervelende bug heeft opgelost is de aftercare ook prima voor elkaar: zo wil je geholpen worden!

JA, ik kan Martijn aanbevelen!

Beoordeling: ★★★★★

Kitty Vromen

Hoi Apple dokter,

De per mail aangeboden veiligheidsscan heeft Martijn me mee geholpen, maar dat niet alleen! Een van de dingen waar ik me niet bewust van was, en hij me op gewezen heeft, is dat mijn harde schijf geen beveiliging heeft. Ook deze kan gestolen worden. Ik heb hem kunnen beveiligen maar tijdens het toepassen van een wachtwoord later is er toch iets mis gegaan en had ik zijn hulp weer nodig. Ik mailde Martijn en na een paar mailwisselingen belde hij me op. En mijn probleem met de harde schijf heeft hij opgelost. De tips tijdens de veiligheid scan die Martijn gaf zijn door mij goed toe te passen. Ik blijf blij verrast dat hij dingen zo stap voor stap uitlegt (en vaak met filmpjes) dat ik het kan volgen.

Terwijl we af en toe moesten wachten, heb ik Martijn iets gevraagd wat ik echt heel lastig vond om zelf op te lossen. En ook de lessen over icloud bij de academie gaven me niet het gewenste resultaat. Ik was namelijk meer dan een jaar geleden veel van mijn memos kwijt geraakt van de dictafoon. Had al zoveel geprobeerd om ze weer terug te krijgen.

En Martijn heeft er toen naar gekeken. Echt heel goed. Helaas niet met het gewenste resultaat. Ook hij heeft ze niet terug kunnen halen, ik had dat eerder moeten vragen en dan zou het waarschijnlijk wel gelukt zijn.

Ik ben blij dat hij er naar gekeken heeft. En blij dat ik het gevraagd heb!

Het bleef maar in mijn hoofd rondspoken hoe ik de memo's weer terug kon halen. En nu hoef ik er niet meer over in te zitten.

Als het zelfs de apple 'dokter' niet lukt dan hoef ik niet verder te kijken😊.

Dit is toch ook echt super fijn en maakt mijn hoofd weer leeg.

Ik heb nu ook (weer) kunnen ervaren hoe snel hij is en hoeveel expertise Martijn heeft. Wat hij in een half uur doet! Zo snel. Voor mij waardevol omdat ik nu weet dat als ik weer een probleem heb je hem gewoon belt en dan kan ik zien hoe je aan het werk gaat. Lekker laagdrempelig. Eigenlijk voelt hij aan als mijn buurjongen die ook een apple expert is.

Nog even een ps Martijn is een kei in geruststellen. En zo iemand is goud waard!

Groetjes Kitty

- Kitty Vromen

Beoordeling: ★★★★★

Hans van der Horst

En ineens was ik al mijn e-mailberichten kwijt ... Zelf back ups ophalen van de Time Machine kreeg ik niet voor elkaar.

Ik kan vertellen dat de zenuwen goed toeslaan als je begint te geloven dat alle mails en archiefmappen voorgoed verloren zijn.

Hoewel hij eigenlijk helemaal was volgeboekt, lukte het Martijn om me een dag later online te helpen.

Het was wel een flinke klus, maar uiteindelijk zijn alle bestanden weer op hun plek.

Martijn is deskundig, klantvriendelijk en communicatief. Hij legt goed uit wat hij aan het doen is en houdt zich aan de afspraken.

Mocht ik onverhoopt ooit nog eens Mac-problemen krijgen, dan weet ik Martijn te vinden!

Beoordeling: ★★★★★

marian

Martijn, je legt goed uit wat de voor- én nadelen zijn van elke verandering. Daarna kon ik goed geïnformeerd beslissen.

De werkvolgorde van reservekopie, software update, mail up to date en daarnaast nog de 'kleine vraagjes' tussendoor... Jij handelt het allemaal rustig, duidelijk en respectvol af. En met humor!

Beoordeling: ★★★★★

françois vandecruys

Beste Martijn,

mag ik je van Harte danken voor je hulp bij het opschonen van mijn pc. het verliep heel vlot en de aanwijzingen die ik mocht ontvangen waren heel nuttig. ik raad het eenieder aan om het zelfde te doen want het is echt nodig dit minstens één maal per jaar te laten doen want er komt heel wat op je mac te staan wat er helemaal niet hoeft te zijn . wanneer je een afspraak maakt is het zeer stipt en je hoeft zelf maar heel weinig te doen een paar keer je wachtwoord ingeven en de rest doet Martijn wel . ik ben blij met zijn tussen komst en hulp . Hopelijk mogen we elkaar voor ander probleempjes contacteren en hebben we weer zo een fijne samen werking . Ik ben in ieder geval erg tevreden en nogmaals mijn oprechte dank voor uw samen werking.

vriendelijke groetjes

François

Beoordeling: ★★★★★

Jan

Ik had hulp nodig bij het installeren van een nieuwe back-upschijf. Dit is correct uitgevoerd. In de tussentijd heeft Martijn ook het onderhoud aan mijn mac uitgevoerd en aanvullende informatie verstrekt. Ik ben er blij mee en heb een zorg minder! Martijn, bedankt!

Beoordeling: ★★★★★

Rik

Martijn heeft mij erg goed en snel geholpen met het terugzetten van mijn Time Machine backup vanaf de Synology NAS wat mij niet lukte met de Migratieassistent.

Je moet maar net de juiste vinkjes op de NAS aan weten te zetten...

Beoordeling: ★★★★★

Marcel Vaanhold

Super, de Mac helemaal nagekeken, overtollige balast verwijderd.

Beoordeling: ★★★★★

Pieter Jansen

Duidelijke heldere manier van uitleggen waar je bezig bent en wat de gevolgen daarvan zijn. Het was wat mij betreft een erg prettig contact. Terzake kundig advies voor de toekomst.

Beoordeling: ★★★★★

Gerard Kerkman

Externe harde schijf WD maakte geen backup meer, na veel geprobeerd te hebben om dit alsnog voor elkaar te krijgen was er maar een keuze en dat was wissen en opnieuw opstarten.

Dat is naar tevredenheid gelukt.

Op afstand overname van de computer en in gesprek blijven over nog een aantal andere zaken waarmee we een volgende keer een oplossing voor gaan realiseren

Prima geholpen!

Beoordeling: ★★★★★

Ger

Martijn is zeer deskundig, snel, trefzeker en meedenkend bij de uitvoering van zijn digitale checks: in mijn geval de internetveiligheid, indeling, opschoning databestanden, snelheid etc. van mijn MacBook Pro 13"! Ook heb ik op mijn overige vragen doeltreffende antwoorden van hem gekregen. Samengevat: een betere Apple hulp dan Martijn is niet gemakkelijk te vinden.

Beoordeling: ★★★★★

Marrion Takx

Helemaal goed, al mijn vragen beantwoord en door nieuwe instellingen functioneert alles weer naar behoren.

Beoordeling: ★★★★★

Bart Remmerswaal

Ik vind het allemaal heel knap wat die allemaal doet.

Ik kan het nauwelijks bijkijken zo snel als het allemaal gaat maar ik heb er het volste vertrouwen in.

Beoordeling: ★★★★★

Ineke

De Apple Coach had het probleem op mijn Mac, waar ik al tijden mee worstelde, binnen 3 minuten gevonden!!!

I.t.t. eerdere hulpbronnen, zelfs van het Appleteam en het bedrijf waar ik deze Mac aangeschaft heb.

Zijn toelichting en uitleg, ook met alle verdere controles, waren heel duidelijk.

Vragen werden ook inzichtelijk opgelost door die oplossing(en) op mijn scherm te laten zien.

M'n Mac is eens even zeer efficiënt doorgelicht en aangepast, waar nodig.

Ik ben Martijn zeer dankbaar, want ik heb weer een prima werkende computer.

Beoordeling: ★★★★★

Paul Imhoff

Martijn van Applecoach heeft professioneel en adequaat mijn iMac onderzocht. In een uur tijd heeft Martijn alle belangrijke aspecten van de computer nagelopen. zoals E-mails, harde schijf, externe schijf, back-ups en vooral de veiligheid gecheckt. Bij de check-up heeft hij telefonisch contact en praat je bij over wat hij doet en gaat in op vragen die ik had. Daar waar wachtwoorden gebruikt moeten worden, vraagt hij er niet om en laat mij dit doen. Het is volledig safe om hem in je computer te laten. Met een prima resultaat.

Beoordeling: ★★★★★

Willem

Jij helpt mij altijd goed bij mijn vragen en problemen met de computer. Ben blij dat jij mijn coach bent.

Beoordeling: ★★★★★

Hans

Ik ben onder de indruk van de deskundigheid en snelheid, waarmee Martijn werkt.

Waar nodig, legt hij dingen uit.

Ik zal de komende tijd ervaren wat het heeft opgeleverd. Ik weet in elk geval dat de hardware voorlopig geen risico oplevert.

Beoordeling: ★★★★

Jops van der Steenhoven

Het was prettig om samen de MacBook door te lopen en je hebt mijn vragen perfect beantwoord. Ook een geruststelling dat ik voor de zaken waarvoor ik hem gebruik zeker niet een nieuwere hoef aan te schaffen. Het was ook indrukwekkend om te zien hoe je - precies op de afgesproken tijd - mijn computer overnam en aan de slag ging met het opschonen.

Nogmaals dank.

Beoordeling: ★★★★★

Arnold Copier

Wat een geweldige ervaring zeg, ik had al langere tijd van diverse ongemakken op mijn iMac

Uiteindelijk mijn Apple Coach Martijn erbij gehaald

En in 1 uur heeft Martijn alle problemen opgelost en mijn iMac sneller gemaakt

Kortom het was deze investering van 1 uur dubbel en dwars waard

Beoordeling: ★★★★★

Margriet

Vriendelijk en deskundig, met goede tips en uitleg. Een aanrader!!

Beoordeling: ★★★★★

Erna Oosterbaan

Het is fijn dat er professioneel wordt gekeken of er niet onnodige ruimte in beslag wordt genomen. In mijn geval ook de back-up weer opnieuw geactiveerd, toch wel een geruststelling voor het geval er iets gebeurt.

Beoordeling: ★★★★★

Jurjen Oosterbaan

Ik ga elk half jaar naar de tandarts voor controle. Al vele jaren blijkt er niets aan de hand te zijn. Toch heb ik niet het gevoel dat ik “ voor niets” geweest ben. Het is gewoon fijn te weten dat “het” goed is.

Zo verging het ook met mijn eerste digitale contact met Martijn. Ok om nu direct bij de eerste blik op mijn trouwe IMac te horen “die wordt niet meer gemaakt” stelt niet helemaal gerust op wat er komen gaat. Maar Martijn tovert het ene na het andere scherm uit de computer. Schermen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Hier en daar doet hij onnavolgbare zaken.

Het eindoordeel: Alles is goed. Ik heb de computer iets sneller gemaakt. Ook nu weer: een gerust gevoel dat er geen enge virussen zijn of dat de computer door ouderdom op instorten staan. Volgend jaar maar weer inplannen.

Glenn van der Hoff, directeur van The Royal Academy of Dance

Bijna een 10, waarom niet?

Ondanks de uitstekende hulp en bijkomende vragen die volledig werden beantwoord, is Martijn een goede 'coach'. Ging wel erg snel, waardoor ik alle zeilen bij moest zetten om hem te volgen.

Een 9 dus, want...de telefoonverbinding is niet altijd even helder/duidelijk. Je moet eerst wennen aan de stem en soms hoorde ik niet alles even duidelijk.

Verder een echte aanrader, want ik heb veel van de sessie geleerd.

Ik ga nu een 2e afspraak maken voor mijn Mac mini..

Tip: maak aantekeningen en van het gesprek, dat kan in de toekomst van pas zijn.

Beoordeling: ★★★★

Cees van der Kooij

Niet onbelangrijk (omdat ik je nog niet persoonlijk kende), ik voelde mij direct op mijn gemak omdat je vertrouwen en vakmanschap uitstraalde. In mijn geval bleek alles gelukkig redelijk in orde te zijn wat ook een goed gevoel gaf. Daarnaast was er genoeg tijd en ruimte om vragen te stellen over mijn huidige apparatuur en apps en de mogelijke toekomst.

Kortom, ik ben blij dit gedaan te hebben plus dat ik nu weet dat in principe alles in orde en veilig is. Bedankt Martijn!

Beoordeling: ★★★★★

Vincent van Steenis

Ik voel me goed geholpen. De overbodige en/of oudere bestanden

die jij verwijderd hebt, dat had ik zelf nooit kunnen verzinnen.

De update voor Big Sur heeft ook zoden aan de dijk gezet.

Jammer, dat de verstaanbaarheid via de telefoon te wensen over liet.

Groet

Vincent van Steenis

Beoordeling: ★★★★

Rosita Guérand

Een jaar geleden een IMac gekocht. Heb je geen virusscanner nodig zeiden ze mij. Wat gebeurd er . Ik ben op zoek naar Pamflute songtesten en kom op een site terecht waar die te downloaden zijn. Ik happy maar niet voor lange tijd

Kort daarna krijg ik steeds popups dat mijn systeem geinfecteerd is met een virus. Paniek alom . Contact gehad met Apple .Advies om alles terug op fabrieksinstelling te zetten.Daar zat ik dus niet op te wachten.

Het zweet brak me uit als ik dacht hoeveel inspanning dit weer zou kosten.. Kwam per toeval bij Martijn terecht. waar ik een sessie kon boeken voor IMac onderhoud. Gelijk een afspraak gemaakt . Had zo mijn twijfels maar ja , je moet wat.

Op de afgesproken datum en tijd werd ik gebeld . `nog steeds had ik mijn twijfels . uur voor de sessie nog op google gezocht of dit wel safe was. Dan is het zover en heb je Martijn aan de lijn . De verbinding is slecht en regelmatig valt mijn telefoon uit. De twijfels groeien maar na gelang het gesprek en alles wat hij zegt en doet groeit het vertrouwen. Mijn probleem niet direct opgelost maar ik krijg tips wat te doen .

In ieder geval heb ik dankzij Martijn nu een goed systeem wat voor de nodige backups zorgt. Heeft hij mijn maandelijkse lasten voor opslag van € 10,- naar € 3,- gebracht en weet ik nu hoe de herstelApp werkt.

Ik kan hem dus aanraden . Ik ben een senior, weet wel het nodige van een PC maar wordt moeilijk om alles bij te houden . Ben blij met Martijn toen hij zei dat ik mocht bellen of mailen indien ik extra ondersteuning nodig had..

Beoordeling: ★★★★★

Rob

Goed te begrijpen en duidelijke uitleg door Martijn.

Beoordeling: ★★★★★

Hans Verkerk

Mijn MacBook Air moest ik 9 van 10 keer voor een 2e maal opstarten. Leek goed op te starten maar bij het starten van een programma kwam die draaiende gekleurde bal steeds in beeld. Na de 2e keer opstarten was dit meestal opgelost. Was heel irritant.

Martijn heeft voor mij kritisch gekeken welke programma's in de achtergrond werden opgestart. Nou dat bleken er nogal wat te zijn, ook programma's die ik allang niet meer gebruik. Had ze wel verwijderd, dacht ik, maar dat was niet voldoende.

Nu start hij weer prima op en zelfs de programma's openen sneller.

Martijn bedankt.

Beoordeling: ★★★★★

Raymond

De algemene controle die ik had gevraagd is zeer vlot verlopen. Stipt op het afgesproken uur. Er was blijkbaar een probleem met de overname van de computer maar ook dit was dadelijk verholpen via een andere tool.

Er zijn enkele onderdelen opgekuist en oude, niet meer gebruikte programma's verwijderd.

De controle van de harde schijf verliep ontzettend traag of duurde ontzettend lang zodat we de sessie afgesloten hebben maar afgesproken dat als er iets niet juist zou zijn ik dit nadien een prinscreen zou doorsturen.

Er was inderdaad een probleem en heb ik instructies gekregen om zelf nog een controle uit te voeren welke vlot verlopen is zodat nu alles in orde blijkt.

dus, zeer tevreden en mijn bedoeling is dan ook om dit jaarlijks af te spreken.

Beoordeling: ★★★★★

Ger de Rooy

Zelf zeer goed geholpen , mijn oude Mac uit 2014 war ergtraag en het duurde "uren" voordat ik er op kon werken , maar alles vertraagd , dus heb bij de applecoach een afspraak gemaakt voor een onderhoudsbeurt beurt, ik merkte dat hij er zeker verstand en ervaring mee had en hij gaf me een aantal opties. Variëren in kosten en mogelijkheden dat vond ik wel erg prettig . uiteindelijk zijn we op een oplossing gekomen , die heel erg bevredigend is " de Mac is wie behoorlijk snel, ik denk een factor van 10.

zo heeft hij het systeem op een externe SSD gezet via een usb aansluiting 3.1 (blauw). het enige wat ik moet doen is opstarten met de optie toets ingedrukt houden(werkt voor mij perfect. in de eerste instantie kreeg ik wat foutmeldingen ,maar met een e-mailtje vas alles opgelost ben een zeer tevreden met de APPLECOACH

Beoordeling: ★★★★★

Michael

Doel was opschonen van de iMac. Dat is m.i. prima gelukt op een

prettige informele manier. Ik kreeg en passant ook nog enkele les-links

toegestuurd.

Beoordeling: ★★★★★

Ies Bijleveld

Als altijd , met veel kennis en deskundigheid!

Beoordeling: ★★★★★

Jan de Jong Wichelaar

Je hebt mij als een Apple expert zeer goed geholpen bij iedere vraag / probleem werd er meteen actie ondernomen om het probleem op te lossen

zo zijn alle problemen een voor een onderhanden genomen met een zeer goed resultaat.

De apple werk naar mijn inzicht weer voortreffelijk

Beoordeling: ★★★★★

Hermien

Er was een tweede sessie nodig om mijn Mac zover te krijgen dat hij doet wat hij moet doen. ( dat er 2 sessies nodig waren lag niet aan Martijn, maar aan mijn oude Mac)

Martijn nam uitgebreid de tijd.

Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Want ik was bijna zover om een andere Mac te kopen. Maar nu kan ik dat nog even uitstellen.

Beoordeling: ★★★★★

JHV

Martijn kwam zeer deskundig over en had in korte tijd de meeste van mijn 8 problemen getackeld.

Hij luistert goed naar vragen en reageert er snel op.

Een of twee probleempjes waren nog niet helemaal opgelost.

Bij een ervan gaf hij een advies en vroeg hij om hem achteraf te informeren wat het resultaat was: hij kon het tijdens de sessie zelf niet uitvoeren omdat de internet verbinding dan verbroken zou worden.

Daarnaast in de beschikbare tijd ook nog snel de computer gecontroleerd en geoptimaliseerd.

Prima job,

Dank je Martijn.

Beoordeling: ★★★★

Magda Misset-van de Weg

Het eerste contact was door omstandigheden kort maar efficiënt. Een tweede contact is gepland.

Over het hoe en waarom van suggesties was je heel duidelijk en dus begrijpelijk.

Ik vond het contact ook ontspannen en plezierig.

Beoordeling: ★★★★★

Thom Hoedemakers

Helder uitleg van je werkwijze en beantwoording van mijn vragen. Nuttige opschoonbeurt van 'oude meuk' en overbodige zaken. Verbeteren privacy- en beveiligingsinstellingen.

Beoordeling: ★★★★★

J.N.L. Hulp-Buro.

Mijn Mac is weer helemaal up-to-date, en jij hebt goede adviezen gegeven. Jij hebt e.e.a. gereorganiseerd en heb de zekerheid dat er geen "rare" zaken zijn gevonden. Het aanpassen van mijn emailadres, naar de kleine letter is helaas, blijkt later niet gelukt.

Dus zeer tevreden.

Beoordeling: ★★★★★

Desiree

Duidelijke uitleg met aandacht voor veiligheid en optimaal gebruik.

In advies worden meerdere mogelijkheden aangereikt met voor- en nadelen.

Probleem met mail direct opgelost.

Gewoon goed en met kennis van zaken!

Beoordeling: ★★★★★

Ria Tammer

Snel door de problemen heen gelopen, opgeruimd en helderheid gegeven in de dingen die ik zelf nog kan doen en waar ik op moet letten.

Complimenten voor je geduld en service.

Zo fijn om een deskundige achter de hand te hebben die ook meteen je probleem onderkend.

Super bedankt Martijn.

Je bent een topper.

Beoordeling: ★★★★★

Piet

Martijn heeft nagegaan of er geen overbodige programma’s mee opstarten, of alle beveiliging goed staat. Zo heeft hij toch filevault ingeschakeld terwijl ik dat uitgeschakeld had omwille van vroegere slechte ervaringen. Hij heeft bestanden die her en der verspreid stonden over icloud en lokaal terug gebracht waar ze best thuis hoorden. Verder heeft hij een verwisselbare schijf geformatteerd waar ik niet in geslaagd was.

Ik ben tevreden over de tussenkomst.

Wicher Dam

Er zijn een paar problemen opgelost, ik had op de een of andere manier twee Apple accounts waar ik er maar een van gebruikte.

Ook Mac's hebben op een gegeven moment wat meer onderhoud nodig dan ik kan geven

En ook voor Mac's is het wel goed om een externe harde schijf te gebruiken voor back-ups, die zijn niet meer zo duur.

Beoordeling: ★★★★★

Michel Althoff

Mijn I-mac is inmiddels 14 jaar oud , draait geen updates meer, maar doet t nog prima; desalniettemin wilde ik de pc toch eens een soort APK/grote beurt geven gezien het feit dat er nog nooit wat aan gedaan is .

Martijn belde op afgesproken tijdstip en zelfs toen een uur niet genoeg was, belde hij mij later terug om de klus af te maken . Voelt nu weer veilig en de pc is keurig opgeschoond en ontdaan van oude niet meer nodige bestanden

Beoordeling: ★★★★★

Verry van Rossum

Mijn iMac kon absoluut niet meer worden opgestart, ook nadat ik een aantal herstel mogelijkheden had geprobeerd.

Te einde raad de hulp van Martijn ingeroepen.

Via de telefoon heeft hij mijn geholpen. Dat bleek overigens niet eenvoudig want het probleem was vrij hardnekkig.

Na van alles geprobeerd, te hebben lukt het na een dag nog niet.

Nadat hij er nog eens een nachtje over geslapen te hebben heeft hij nog een aantal suggesties gedaan.

Uiteindelijk is het gelukt en kon ik de back-up weer overzetten en werkt de iMac weer als vanouds.

Fijn als je iemand kunt raadplegen die op een heel plezierige wijze en met een eindeloos geduld je helpt je probleem op te lossen.

Beoordeling: ★★★★★

Walter

Martijn heeft vandaag onze 10 jaar oude IMac op geschoond. Vooral de programma’s die niet meer nodig zijn of vervangen is die te verwijderen.

Ook gekeken naar de veiligheid van onze IMac. Deze was op zich up to date alleen deze zal later niet meer verder geüpdatet worden.

Martijn heeft advies gegeven dat je bepaalde sites in de gaten moet houden!!

Voor de rest is IMac nog heel goed te gebruiken voor wat we ermee willen gaan doen.

Om een nieuwe kopen met alle nieuwste beveiliging en betere software vonden we toch wel behoorlijk veel geld, toen kwam Martijn met een andere optie.

Deze zullen we zeker in onze gedachten houden wanneer wij toch overgaan naar een nieuwe computer.

Beoordeling: ★★★★★

John

Je hebt me prima geholpen door alle instellingen na te lopen en een juiste oplossing te kiezen om mijn problemen op te lossen. Dank je wel daarvoor en ik hoop dat ik nu weer vele jaren zonder jouw hulp met veel plezier kan werken met mijn Mac. Maar als ik er niet uit kom weet ik je mailadres weer te vinden!!!

Beoordeling: ★★★★★

Antonius

Ik merk duidelijk dat je veel inhoudelijke kennis hebt. Ik denk ook wel dat je me goed hebt geholpen, maar je gaat soms zo snel dat ik je niet helemaal kan volgen. Bovendien zal nog moeten blijken of het 'hangen' van de computer verholpen is door je acties van vandaag. Ik heb in ieder geval weer een heel stuk opslagruimte vrij. Dank daarvoor. Ik heb er zeker wel vertrouwen in dat, wanneer ik echt een probleem heb, ik bij jou goed terecht zal kunnen.

Beoordeling: ★★★★

Tako van MarySol Camperpark

Hebt met me meegedacht om een geschikt (lees eerder) moment te pakken om mij te helpen. Je belde steeds keurig op tijd. Uiteindelijk prima opgelost.

Beoordeling: ★★★★★

Pieter Klinkenberg-CNB Enterprises BV.

Mijn aanvraag voor assistentie bij Time Machine (Backup) en onderhoud van Laptop is prima verlopen.

De tip over FireVault vond ik erg goed, dat kende ik nog niet en heeft me aan het denken gezet die in te schakelen, vooral als je ook bedrijfsmatig werkt is dt een geweldige extra beveiliging.

Verder duidelijke uitleg over andere items op mijn laptop en de eventuele correcties in programma's en "opruim" werk.

Een uurtje Martijn laten sleutelen aan de Macbook is zeker welbesteed en kan ik Apple gebruikers van harte aanbevelen. Doe het bedrijfsmatig dan kan je de kosten op je bedrijf boeken.

Maar als particulier zeker ook de moeite om dit een keer uit te laten voeren.

Enig - puntje was de spraak verbinding via mobiel, maar dat gaf Martijn zelf al aan, dat gaat verbeterd worden.

Verbinding computer>computer liep prima.

Beoordeling: ★★★★★

Huib van der Burg

computer gecheckt, vragen beantwoord

Beoordeling: ★★★★★

Marie

Hallo Martijn,

Je hebt mij goed en deskundig geholpen met het verwijderen van de ongewenste zoekmachine 'BING'. Ook nog een kort advies over een nieuwe mini-Imac met los scherm en op de valreep ontdekten we dat mijn externe harde schijf al enige tijd geen reserve kopie had gemaakt.

Dankjewel!

Groeten, marie

Beoordeling: ★★★★★

Johan Barendrecht

adequaat, to the point en ook TIJDENS sessie nog wat nuttig vraag/antwoord heen en weer met advies voor ev. in "toekomst"

Beoordeling: ★★★★

Georges Wuyts

Het onderhoud was punctueel op het afgesproken uur.

Vervolgens werden diverse problemen besproken zoals backups maken met Time Machine en de bestaande externe harde schijven werden besproken en gecontroleerd.

Evenals hoe je sleutelhanger gebruiken en uitkuisen.

Aan het houden van een dubbel Apple ID is er geen oplossing gezien Europa dit juridisch nog niet toelaat

Bij het versturen van mail had ik ook een probleem dat nu opgelost is

En dan hebben we nog gesproken of Foto en de bibliotheek , maar toen was de tijd om en zullen we opnieuw moeten afspreken.

Ik kan iedereen aanraden die problemen heeft Marijn te contacteren. Hij is een fijne kerel

Bedankt voor de hulp'

Beoordeling: ★★★★★

Royal Academy of Dance. GvdH

Zoals de 1ste keer weer goed geholpen door Martijn!

Mijn Mac mini uit 2012 loopt weer als een zonnetje (mocht die kunnen lopen).

Serieus; deze schoonmaakbehandelingen zijn echt aan te raden.

Beoordeling: ★★★★★

Tankstation voor Mensen

Martijn is expert en blijft zoeken totdat hij het probleem heeft gevonden.

Hij haalt alles uit de kast om je te helpen.

Ons probleem had hij dit keer binnen een half uur opgelost.

Hij is klantgericht, vriendelijk en betrouwbaar.

Beoordeling: ★★★★★

Sandra

Ik ben goed geholpen door Martijn. Mijn mac is al heel oud, maar toch alles even goed nagekeken en nog wat praktische tips gehad.

Beoordeling: ★★★★★

Jan van der Steen

De antwoorden op mijn vragen waren duidelijk en de afwikkeling daarvan via het scherm op afstand ging zichtbaar makkelijk.

Erg behulpzaam met tips.

Gewoon top!

Beoordeling: ★★★★★

Judith Winterkamp

Martijn is snel en efficiënt, vriendelijk, correct en betrouwbaar. Geweldig prettig om hem te 'hebben' als ik vastloop met mijn systeem.

Beoordeling: ★★★★★

Ilonka de Beer - Sandalfon Sustainability

Prettig zoals Martijn meekijkt en meedenkt. Geeft vertrouwen in mijn computer en zorgt ervoor dat ik weer langer verder kan met mijn systeem. Het is duidelijk verder geoptimaliseerd.

Beoordeling: ★★★★★

Joop Westerhof

Precies op de afgesproken tijd ging de telefoon om mijn Mac in te stellen voor hulp op afstand.

En ja..... ik ben dik tevreden.

Dankjewel Martijn!

Beoordeling: ★★★★

Petra Claas

Mijn computer is van supertraag weer heerlijk snel geworden.

Vooraf al duidelijk in de mailwisseling wat wel en wat niet kon.

Keurig op tijd, duidelijk in uitleg en precies het resultaat wat was beloofd.

Dank je wel.

Beoordeling: ★★★★★

Maud

Fijn gesprek gehad. Ik kan met al mijn vragen aan de slag.

Als ZZP-er moet ik al mijn beslissingen mbt ICT zelf nemen en dan weet ik soms gewoon niet wat wijsheid is.

Goed om met Martijn te kunnen nadenken hoe ik zaken moet aanpakken.

Beoordeling: ★★★★★

Frank Boeren

Martijn heeft mijn computer overgenomen om de TimeMachine op de NAS in te stellen. Binnen een tijdsbestek van 10 à 15 minuten had Martijn alles op de juiste manier ingesteld waardoor het probleem is opgelost dat ik geen backups via TimeMachine op mijn NAS kon maken.

Beoordeling: ★★★★★

Louis Schrijvers

Het is erg goed werken met Martijn.

Je deelt het scherm en je ziet hem werken maar tegelijkertijd voert hij ook een gesprek met je dat veel breder is dan alleen de taak waarvoor je hem inhuurt.

Dat maakt dat je met veel waardevolle informatie de verbinding weer beëindigd.

Mijn MacBook is opgeschoond en dat is een prettig gevoel. Ik hoefde de deur niet uit en hoefde de computer nergens achter te laten. Ideaal.

Beoordeling: ★★★★

Olav Wilgenhof

Martijn is kundig en behulpzaam zonder enige vooringenomenheid.

Er is in principe altijd een oplossing voor een probleem, ook al is dat probleem niet direct op de -in eerste instantie- gewenste wijze op te lossen.

Martijn is punctueel (stipt op tijd), snel en creatief in het vinden van een oplossing.

Enige puntje: hij is soms per telefoon niet heel goed verstaanbaar, dat zal te maken hebben met het feit dat ie op speaker staat.

Al met al zeer tevreden over zijn vaardige assistentie.

Beoordeling: ★★★★★

Marianne Nooitgedagt

Goed advies hoe mijn pc sneller kon worden, goed advies wat daarvoor aan te schaffen. Gezorgd dat alles op de andere schijf kwam te staan.

Andere vragen beantwoord zodat ik nu met meer plezier achter mijn pc zit.

Beoordeling: ★★★★★

Kosten Mac onderhoud

Voor Mac onderhoud hanteer ik een vaste prijs van € 100,- excl. btw. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Je kunt zelf boeken in de agenda hier onder, voor een moment dat jou het beste uitkomt. Het komt automatisch in mijn agenda, dus je plekje is gereserveerd.

Wil je dat ik ook nog andere dingen doe? Geef het dan even aan. Dan moeten we namelijk wat meer tijd reserveren.

Reserveer jouw moment in de agenda

Hier onder kun je direct boeken. Kun je geen geschikt moment vinden? Laat me iets weten.