Alles over Apple Coach

Hi. Ik ben Martijn Engler, voor veel mensen beter bekend als de Apple Coach.

Via Apple Coach zorg ik dat iedere Apple gebruiker zelf de baas is over hun Apple — of dat nu een Mac, iPhone, iPad, of iets anders is.

En omdat ik naïef genoeg ben om te geloven dat iedereen alles kan leren, als iemand het maar simpel en goed uitlegt, ben ik op allerlei manieren bezig om die missie te behalen.

Daarom stuur ik regelmatig gratis nieuwsbrieven vol Apple tips, schrijf ik artikelen, maak ik Apple video's, bied ik online Apple cursussen aan, en werk ik direct 1-op-1 met mensen.

Andere mensen over Apple Coach

Het is natuurlijk makkelijk positief te zijn over je eigen bedrijf, website en product. Maar andere mensen zijn ook positief:

Arne Fauché

Arne schreef mij positief over Apple Coach in het algemeen:

Behalve de algemene zaken worden verschillende programma's en items tot in detail besproken. Telkens weer tips en truckjes, handige verborgenheden die worden aangehaald en dit voor alle platforms en producten die Apple aanbied.

Kort samengevat: het ultieme kanaal voor de Nederlandstalige bevolking om algemeneaken te bespreken als ook dieper in te gaan op bepaalde materie en ditteeds met een open blik, zonder de volgers in een richting te pushen!

Aat van Beek

Aat was één van de eerste leden toen ik de Apple Coach Academie startte, iets waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben.

Zijn woorden:

Er is geen persoon die meer weet over de systemen van Apple dan Apple Coach, hooguit de medewerkers van Apple zelf, maar die zitten in de VS.

Met de cursussen van Apple Coach krijg ik steeds meer inzicht in de mogelijkheden die Apple biedt.

Ik ervaar dat ik slechts een klein gedeelte, zeg 40 %, van de mogelijkheden van Apple ken. Met Apple Coach word ik steeds wijzer. Ook de adviezen over programma's waarvan ik niet op de hoogte was, waardeer ik zeer. Ik ben blij dat Apple Coach mij daarover op de hoogte houdt. Niet alles is voor mij van toepassing, maar sommige programma's zijn voor mij waardevol en schaf ik aan.

Anoniem

Iemand die liever anoniem wilde blijven (wat prima is!), maar wel graag iets wilde delen, zei:

Apple-coach geeft goede informatie, die up-to-date is. Geeft antwoord op vragen waar je mee zit. Kortom, helpt je door het "oerwoud" van veranderingen en aanpassingen van je Mac-Book, i-Phone, i-Pad etc. Top!!

Dat Apple-coach niet aan het handje van Apple loopt, maar eerlijke informatie geeft.

Bovendien volgen meer dan 10.000 mensen de nieuwsbrief, met een gemiddelde beoordeling van 4,5 uit 5 sterren. Zo veel mensen kunnen het toch niet verkeerd hebben?

(Eerst nog een paar referenties zien? Kijk hier voor een redelijk overzicht.)

De man achter Apple Coach: Martijn Engler

Ik ben Martijn Engler, de persoon achter Apple Coach. Samen met mijn vrouw Franka, woon en werk ik in Dordrecht. Een prachtige stad, waar ik al met veel plezier zo’n 30 jaar (meestal) verblijf. We hebben twee zoontjes: Aaron en Rowan.

Martijn van Apple Coach in een boom

Ik wil nog wel eens in een boom klimmen

Wel heb ik een tijdje een uitstap gemaakt naar een dorp: ik heb – samen met Franka – in Seal Beach, California gewoond. Daar studeerde ik onder andere journalistiek en psychologie aan de California State University, Long Beach.

Dit is niet mijn eerste studie geweest: eerst heb ik vier jaar ICT gestudeerd, en daarna voor een periode als internet consultant bij een geweldig internet marketing bureau gewerkt. Al met al een redelijk technische achtergrond dus. ;)

En hoewel ik het ook in mijn vrije tijd leuk vind om af en toe wat technisch te sleutelen, vind ik het dan vooral lekker om níet met computers bezig te zijn. Spelen met mijn kinderen, een boek lezen, genieten van een goed biertje (met mate(n) natuurlijk), lekker naar buiten toe (wandelen, hardlopen, buitenspelen met NatuurlijkSportief), en af en toe iets kijken op Apple TV+.

Om meer over mij te leren helpt het als je de nieuwsbrief volgt, aangezien ik hier regelmatig een stukje van mezelf prijs geef. :-)

De geschiedenis van Apple Coach

In 2005 begon ik een Mac te gebruiken, naast mijn Windows- en Linux PCs. Nu, vele jaren later, maak ik vrijwel exclusief gebruik van Apple producten: ik gebruik een Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod en meer. Maar tegelijkertijd durf ik ook kritisch te zijn. Zo is het standaard Apple Magic Keyboard niet erg ergonomisch in mijn ogen, en gebruik ik daar zelfs een Microsoft-product: de Microsoft Sculpt. Ik gebruik dan wel weer Apple's Magic Trackpad, maar combineer dat met een Logitech muis (want wie zegt dat je moet kiezen tussen een trackpad en muis?)

Eind 2008 besloot ik mijn Apple kennis te delen en andere mensen te helpen.

Op 25 februari 2009 kocht ik applecoach.nl en nog geen maand later, op 12 maart 2009, verscheen Screenshots maken op je Mac. Een korte, maar nog steeds erg populaire tip, over het maken van een schermafbeelding op je Mac.

Vanaf daar ging de bal rollen, en nu ben ik duizenden emails, tips, cursussen, workshops video’s verder. Die tips kun je natuurlijk nog gewoon terugvinden op de website, als gratis Apple tips.

Als je meer wilt horen over de geschiedenis van Apple Coach is de 10-jarige terugblik een mooie start.

En nu?

Klaar om het beste uit je Apple-producten te halen? Maak een keuze:


meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje