Heb je een probleem, of een vraag, over je Mac, iPad, of iPhone? Of misschien zelfs je Apple TV, je Apple Watch, of Homepod.

Zolang het een beetje Apple-gerelateerd is kan ik je helpen. :-)

Oplossing voor jouw situatie

We kijken altijd wat het beste werkt voor jouw situatie.

Vaak zal ik aanbieden om op afstand met je mee te kijken op je computer. Dan zien we allebei jouw scherm, en weet ik precies wat er moet gebeuren.

Het kan ook zijn dat het beter is dat ik je een simpele stap-voor-stap handleiding stuur via e-mail, bijvoorbeeld voor iets wat je vaker zelf moet doen.

Of een andere keer maak ik specifiek een video voor jou, zoals je die kent van de regelmatige gratis tips.

Heb je zelf een voorkeur? Dan kun je dit natuurlijk aangeven.

Wat zeggen anderen?

Benieuwd of het wel wat is? Ik kan zélf natuurlijk zeggen dat ik goed ben in m'n werk, maar het is waarschijnlijk fijner als je het van iemand anders hoort.

Hier een paar klanten aan het woord:

Yvonne Jansen

Na uren tevergeefs googelen en dingen uitproberen was ik er helemaal klaar mee. Het probleem op mijn Mac bleef, wat ik ook deed.

Dus maar gegoogeld op iemand die het voor mij kon oplossen en bij Martijn uitgekomen. Gemaild, afspraak gemaakt en het probleem werd online in een paar minuten (!) gefixt…

Martijn is snel, prettig in de omgang en vakkundig - ik ga voortaan mijn tijd niet meer verknoeien aan eindeloos gepruts maar direct Martijn inhuren.

- Yvonne van Happely

Loes Venema

Wat heb je ons geweldig geholpen, Martijn.

We hadden problemen met onze email en we hebben perfect een afspraak kunnen plannen. Je geeft duidelijke uitleg, hoe en wat je gaat doen en wat de gevolgen zijn. Geen vraag is te gek.

Superhandig dat je de computer over kunt nemen op afstand. Dat doe je alleen als je iemand vertrouwt en dat kan bij jou. Je geeft vertrouwen en hebt verstand van zaken, dat is duidelijk. Ook via de mail kan alles gevraagd worden en krijg je snel, duidelijk en uitgebreid antwoord.

Je bent het meer dan waard geweest!

Nogmaals dankjewel!

Beoordeling: ★★★★★

- Loes Venema

Ed Schless

Ik ken Martijn inmiddels via zijn Apple Coach Academie al vele jaren en heb regelmatig gebruik gemaakt van de on-line aangeboden cursussen. Deze cursussen over de meest uiteenlopende Mac-gerelateerde onderwerpen zijn goed bruikbaar als je een specifiek probleem wilt oplossen of als je bijvoorbeeld nieuwe randapparatuur, zoals een Synology-NAS hebt aangeschaft. Deze lessen zijn per onderwerp onderverdeeld in lessen van ca 2-6 minuten, wat het gemakkelijk maakt om een specifiek onderwerp te zoeken of als je de cursus niet op één dag kunt of wil volgen.

De afgelopen periode kreeg ik meldingen van Synology (mijn NAS) dat zij bepaalde kwetsbaarheden ontdekt hadden met betrekking tot mijn systeem. Tegelijkertijd lees ik vele berichten in de media gelezen dat Hackers bestanden kunnen versleutelen. Ik zou het niet prettig vinden als ik 's morgen bij het opstarten van mijn Mac de melding krijg dat al mijn bestanden versleuteld zijn en uitsluitend middels betaling van X-bitcoins weer beschikbaar komen.

Een deel van de aanbevelingen van Synology kon ik zelf implementeren maar bij enkele was ik onzeker en heb de hulp van Martijn ingeroepen. Het was eenvoudig om een afspraak te plannen en met behulp van mijn Apple-ID kon Martijn middels een "TeamViewer"-achtige oplossing mijn computer overnemen, waarbij hij de resterende aanbevelingen vakkundig oploste, terwijl hij steeds uitlegde wat hij aan het doen was.

Daarbij laat ik niet onvermeld dat Martijn over veel kennis van Apple producten beschikt, maar ook over de noodzakelijke kennis van randapparatuur zoals Routers, Printers, harde schijven, Nas en Sonos etc.

Ik ben blij dat ik Martijn ken en zo nodig van zijn kennis gebruik kan maken.

- Ed Schless

Beoordeling: ★★★★★

Kristel Khagaya

Wat ben ik Martijn dankbaar!

Ken je dat, dat je Macbook Pro het niet doet terwijl je hem NU nodig hebt?

Ik heb Martijn om hulp gevraagd en hij reageerde binnen 5 minuten!

Razendsnel en met precisie wist Martijn het probleem op te lossen en de camera weer te laten functioneren zoals het hoort. Ik kon hem wel zoenen, zo blij en dankbaar als ik was:)!

Dit camera probleem bleek ook echt iets te zijn wat ik als leek nooit in mijn eentje had kunnen oplossen.

Martijn heeft me vervolgens stap voor stap uitgelegd hoe ik dit nu voortaan zelf op kunnen lossen wanneer het probleem zich nogmaals voordoet.

Martijn heeft zijn hart op de juiste plek, is geïnteresseerd, betrokken, heeft een enorme bereidheid om je te helpen waar hij ook maar kan en is bovendien vakkundig.

Wat een cadeau om hem te kennen:)!

- Kristel Khagaya

Hette Germeraad

Mijn beide oudjes (iMac en MacBook Pro 2009) konden de digitale kranten niet meer openen. Mededeling: geen priveverbinding mogelijk. Dreiging met criminelen!!

De beveiliging van Ziggo werkte niet op El Capitan. Updates konden niet gedaan worden: te oud allemaal. Apple Support: idem.

Martijn: waarschijnlijk softwareprobleem, krijg ik binnen een half uur wel weer klaar.

En zo geschiedde: ik kan weer digitaal krant lezen. Geduldig en vriendelijk lost Martijn je problemen op. Voor een fractie van een nieuwe iMac of MacBook Pro. Eens zal het wel ophouden, maar ik ben blij met deze man.

Bij Ziggo en Apple-Support kunnen ze nog wel wat van hem leren.

Beoordeling: ★★★★★

Mevrouw Laan

Je hebt me heel goed geholpen, Martijn. Ik had echt een vreemd probleem. Als ik mijn foto's van mijn iPhone naar mijn Mac had overgebracht, door het aansluiten van mijn iPhone op mijn Mac, kwam ik erachter dat er heel veel foto's op mijn iPhone bleken te staan, die helemaal niet overgezet waren.

Je vond het ook een gek probleem maar gaf me alle vertrouwen dat je er wel achter zou komen. Dat was ook het geval.

Je hielp me heel goed, en ik kon de stappen ook goed volgen. Heel blij met je hulp!

- Mevrouw Laan

Beoordeling: ★★★★★

Annemieke Bergen

Martijn heeft mij super geholpen.

Op mijn oude IPAD2 stonden heel veel boeken (2000) en muziek. Die wilde ik graag op mijn nieuwe IPAD hebben.

Met enkele omwegen is het gelukt om bijna alles over te zetten. Ben er erg blij mee.

- Annemieke Bergen

Beoordeling: ★★★★★

Kosten

Bij voorkeur werk ik niet per uur, maar per incident. Van te voren vertel ik je dan dus wat het kost.

Het tarief is €100 per uur, en we reserveren altijd minimaal een half uur.

Veel kleine dingen lossen we ook gewoon op in een half uur, dus je betaalt nooit te veel.

Eventueel voor- en nawerk wordt alleen in rekening gebracht als het meer dan een kwartier is, en hier zal ik ook helder over communiceren.

Bovendien kan ik je van te voren vaak een vaste prijs geven, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Onderstaande dingen zijn bijvoorbeeld een half uur:

  • Time Machine backup voor de Mac
  • E-mailaccount correct instellen op de Mac
  • Reclame verwijderen uit Safari

Afspraak boeken met de Apple Coach

Weet je al hoeveel tijd we nodig hebben? Boek hieronder: