Heb je een probleem, of een vraag, over je Mac, iPad, of iPhone? Of misschien zelfs je Apple TV, je Apple Watch, of Homepod.

Of het nou gaat om het eenmalig goed inrichten van een programma, of je hebt een lijstje vragen waar je gewoon graag eens een Apple specialist voor wilt vragen…

Als het Apple(-gerelateerd) is kan ik je helpen.

Hoe werkt het?

We kijken altijd wat het beste werkt voor jouw situatie.

Vaak zal ik aanbieden om op afstand met je mee te kijken op je computer. Dan zien we allebei jouw scherm, en weet ik precies wat er moet gebeuren.

Het proces ziet er dan als volgt uit:

1

Je kunt hier onder zelf een afspraak maken voor een moment dat jou het beste uitkomt.

Kun je geen geschikte tijd vinden? Laat me dan iets weten, want vaak kan ik wel iets voor je regelen.

1

Betalen hoort er ook bij. Ik probeer het makkelijk te maken, en een zakelijke factuur is mogelijk. Je krijgt een linkje, en ook mijn rekeningnummer, zodat je kunt betalen hoe je dat zelf fijn vindt.

1

We kunnen van te voren eerst contact hebben om goed te bespreken wat er moet gebeuren.

Doe je dat liever telefonisch? Dan kan het ook tijdens de afspraak.

2

Op de afgesproken tijd bel ik je (gewoon heel simpel via de telefoon, maar als je liever zou videobellen kan dat ook), en nemen we nog even door wat er moet gebeuren.

Vervolgens ga ik met je meekijken op je computer.

1

Via ingebouwde programma's van Apple maak ik, met jouw toestemming, verbinding met je Mac.

Jij hebt daar zelf de controle over, en bepaalt wanneer we starten.

2

We kunnen allebei de muis en het toetsenbord besturen. Zo kan ik direct werkzaamheden uitvoeren, maar heb jij ook zelf nog steeds de mogelijkheid om dingen te doen.

Bovendien kun je altijd de verbinding verbreken als dat gewenst is.

2

Ik los je Mac-problemen op 👍🏻

Daarna kun jij weer aan de slag met de dingen waar jij goed in bent, terwijl je weet dat je computer het gewoon goed zal doen.

🗓

Direct een afspraak maken?

Klik hier om naar mijn agenda te springen.

Kun je dit ook voor de iPhone en iPad?

Mensen vragen regelmatig of dit alleen voor de Mac is.

En hoewel de Mac het iets makkelijker maakt, kan ik ook ondersteuning bieden voor de iPhone en iPad.

‌Zelfs voor andere Apple-apparatuur (Apple Watch, AirPods, Homepod) kan ik vaak helpen.

Overleg in dit geval wel eerst even met mij, zodat we kunnen besluiten of het inderdaad werkt in dit geval.

Heb je een iPhone, iPad, of Mac? Dan kan ik in ieder geval met je meekijken.

Op de Mac kan ik zelfs — als jij dat wilt, en toestemming verleent — je computer deels besturen om de dingen vóór je te doen. Nog makkelijker.

Wat zeggen anderen?

Benieuwd of het wel wat is? Ik kan zélf natuurlijk zeggen dat ik goed ben in m'n werk, maar het is waarschijnlijk fijner als je het van iemand anders hoort.

Voorgaande klanten geven gemiddeld een 4,9 uit 5 sterren, en hier zijn er een paar aan het woord:

Kristel Khagaya

Wat ben ik Martijn dankbaar!

Ken je dat, dat je Macbook Pro het niet doet terwijl je hem NU nodig hebt?

Ik heb Martijn om hulp gevraagd en hij reageerde binnen 5 minuten!

Razendsnel en met precisie wist Martijn het probleem op te lossen en de camera weer te laten functioneren zoals het hoort. Ik kon hem wel zoenen, zo blij en dankbaar als ik was:)!

Dit camera probleem bleek ook echt iets te zijn wat ik als leek nooit in mijn eentje had kunnen oplossen.

Martijn heeft me vervolgens stap voor stap uitgelegd hoe ik dit nu voortaan zelf op kunnen lossen wanneer het probleem zich nogmaals voordoet.

Martijn heeft zijn hart op de juiste plek, is geïnteresseerd, betrokken, heeft een enorme bereidheid om je te helpen waar hij ook maar kan en is bovendien vakkundig.

Wat een cadeau om hem te kennen:)!

- Kristel Khagaya

Mark

Martijn heeft me fantastisch geholpen.

Ik had zelf mijn oude Macbook netjes proberen leeg te halen zodat ik hem aan iemand anders kon geven. Maar dit ging niet goed, waardoor hij onbruikbaar was geworden.

Martijn heeft me - online - op een rustige manier stap-voor-stap door het hele proces geloodst.

Na een uurtje was mijn oude Macbook weer gefixt en klaar voor een nieuwe gebruiker.

Als ik nog een keer een probleem met een Appleproduct heb waar ik zelf niet uitkom, weet ik Martijn weer te vinden!

- Mark

Nicole Richelle

Ik ben zo ontzettend blij met 'mijn' applecoach!

Dat je een '1 op 1 half uurtje' kunt aanvragen vind ik de beste oplossing ever!

Ik wist echt niet waar ik terecht kon met de problemen die zich voordeden op mijn Mac: diverse mensen al gevraagd en dan zou ik telkens de computer moeten aanleveren en een onbekende tijd kwijt zijn, zonder zekerheid dat ze het probleem konden verhelpen. Vond ik geen fijn idee.

Ik heb me aangemeld bij Martijn en een uurtje geboekt en voila: ALLE problemen opgelost. Zo geweldig dit.

Nogmaals hartelijk dank Martijn, ik hoop dat het niet nodig is maar zodra er iets niet goed loopt weet ik bij wie ik moet zijn.

Apple Coach / Martijn staat bij mij bovenaan in mijn favorieten!

Beoordeling: ★★★★★

Hendrik van Maanen, MAV Audiovisuals

Ook al ben je geen digibeet, soms ontbreekt je de specifieke kennis voor een Apple probleem. Apple computers en protocollen zijn nu eenmaal complex. Je moet daarom op zoek naar een betrouwbaar iemand die je in de donkere krochten van de Apple software de juiste weg kan wijzen.

Als fan van Apple Coach kom je dan rechtstreeks uit bij Martijn. Op afstand heeft hij me gedurende drie-en-een-half uur met mijn probleem geholpen. Mijn indruk tijdens onze sessie was dat hij zonder twijfel een expert genoemd kan worden.

Met zijn logische en methodische aanpak legt Martijn in zelfs voor leken begrijpelijke taal uit hoe de technische vork in de softwaresteel zit. Met geduld en humor, en zonder een spoor van irritatie als je het niet direct begrijpt. Dit is in een geruststellende tegenstelling tot de computernerds, die ik wel eens raadpleeg, en die zich met rollende ogen en ten hemel geheven handen luid zuchtend achteruit op de bank laten vallen als je een technisch probleem niet binnen enkele milliseconden doorgrondt.

Martijn lost met veel kennis van zaken de Apple problemen met schijnbaar speels gemak op. Na zijn hulp werkt mijn systeem eindelijk (na twee jaar zelf aanmodderen) zoals ik het graag wil. Dit had ik dus veel eerder moeten doen.

Martijn, nogmaals bedankt voor het oplossen van mijn NAS probleem. Ik zal het op Apple verjaardagen, waar dit soort onderwerpen steevast aan ode orde komen, met mijn Apple vrienden delen.

Hendrik.

Loes Venema

Wat heb je ons geweldig geholpen, Martijn.

We hadden problemen met onze email en we hebben perfect een afspraak kunnen plannen. Je geeft duidelijke uitleg, hoe en wat je gaat doen en wat de gevolgen zijn. Geen vraag is te gek.

Superhandig dat je de computer over kunt nemen op afstand. Dat doe je alleen als je iemand vertrouwt en dat kan bij jou. Je geeft vertrouwen en hebt verstand van zaken, dat is duidelijk. Ook via de mail kan alles gevraagd worden en krijg je snel, duidelijk en uitgebreid antwoord.

Je bent het meer dan waard geweest!

Nogmaals dankjewel!

- Loes Venema

Beoordeling: ★★★★★

Ed Schless

Ik ken Martijn inmiddels via zijn Apple Coach Academie al vele jaren en heb regelmatig gebruik gemaakt van de on-line aangeboden cursussen. Deze cursussen over de meest uiteenlopende Mac-gerelateerde onderwerpen zijn goed bruikbaar als je een specifiek probleem wilt oplossen of als je bijvoorbeeld nieuwe randapparatuur, zoals een Synology-NAS hebt aangeschaft. Deze lessen zijn per onderwerp onderverdeeld in lessen van ca 2-6 minuten, wat het gemakkelijk maakt om een specifiek onderwerp te zoeken of als je de cursus niet op één dag kunt of wil volgen.

De afgelopen periode kreeg ik meldingen van Synology (mijn NAS) dat zij bepaalde kwetsbaarheden ontdekt hadden met betrekking tot mijn systeem. Tegelijkertijd lees ik vele berichten in de media gelezen dat Hackers bestanden kunnen versleutelen. Ik zou het niet prettig vinden als ik 's morgen bij het opstarten van mijn Mac de melding krijg dat al mijn bestanden versleuteld zijn en uitsluitend middels betaling van X-bitcoins weer beschikbaar komen.

Een deel van de aanbevelingen van Synology kon ik zelf implementeren maar bij enkele was ik onzeker en heb de hulp van Martijn ingeroepen. Het was eenvoudig om een afspraak te plannen en met behulp van mijn Apple-ID kon Martijn middels een "TeamViewer"-achtige oplossing mijn computer overnemen, waarbij hij de resterende aanbevelingen vakkundig oploste, terwijl hij steeds uitlegde wat hij aan het doen was.

Daarbij laat ik niet onvermeld dat Martijn over veel kennis van Apple producten beschikt, maar ook over de noodzakelijke kennis van randapparatuur zoals Routers, Printers, harde schijven, Nas en Sonos etc.

Ik ben blij dat ik Martijn ken en zo nodig van zijn kennis gebruik kan maken.

- Ed Schless

Beoordeling: ★★★★★

Debby van Travelboutique

Als ondernemer en Apple gebruikster sinds 2012 was ik op zoek naar een goede oplossing voor de opslag en back up van foto's en mijn volledige laptop met software en bedrijfsvoering.

Een plug-en-play back up, voor het geval de laptop zou uitvallen of de externe harde schijf zou vastlopen (waar alle foto's op staan). Niet een back-up van files dus, maar een die je zo weer kunt aansluiten op een nieuwe Mac mocht dat nodig zijn.

In een fijne call met Martijn heeft hij uitstekende vragen gesteld, de situatie top in beeld gebracht incl benodigde capaciteit en hebben we samen de oplossing gevonden.

Hij gaat me in nog een consult helpen dit te installeren. Ik vind het ronduit top en ga hem zeker vaker inschakelen als mijn Apple-IT-er. Hij levert advies op maat, dus ook zakelijk, en denkt mee in risico en hoe dit op te lossen. Ik kan hem iedere ondernemer aanraden.

Beoordeling: ★★★★★

José Faber

Beste Martijn,

Heel hartelijk bedankt voor je fantastische hulp, super! Ik was al mijn aantekeningen 'kwijt' uit Notability en dankzij jou heb ik alles weer terug en kan ik weer aan het werk.

Heel fijn, blij met je!

Beoordeling: ★★★★★

Ben Scherpenzeel

Al jaren lid van de Apple Coach Academie, en nu persoonlijk kennis gemaakt met Martijn bij het migreren van een MacBook naar een MacBook Pro van mijn partner en bij mezelf de veiligheid check op alle computers uitgevoerd.

Een fantastische effectieve investering en prettig en professioneel met elkaar kunnen werken. Het is heerlijk om dan een Apple expert erbij te hebben waardoor alles soepel verloopt. We zijn erg blij met het eindresultaat.

Dankjewel,

Ben Scherpenzeel

Beoordeling: ★★★★★

Yvonne Jansen

Na uren tevergeefs googelen en dingen uitproberen was ik er helemaal klaar mee. Het probleem op mijn Mac bleef, wat ik ook deed.

Dus maar gegoogeld op iemand die het voor mij kon oplossen en bij Martijn uitgekomen. Gemaild, afspraak gemaakt en het probleem werd online in een paar minuten (!) gefixt…

Martijn is snel, prettig in de omgang en vakkundig - ik ga voortaan mijn tijd niet meer verknoeien aan eindeloos gepruts maar direct Martijn inhuren.

- Yvonne van Happely

Hette Germeraad

Mijn beide oudjes (iMac en MacBook Pro 2009) konden de digitale kranten niet meer openen. Mededeling: geen priveverbinding mogelijk. Dreiging met criminelen!!

De beveiliging van Ziggo werkte niet op El Capitan. Updates konden niet gedaan worden: te oud allemaal. Apple Support: idem.

Martijn: waarschijnlijk softwareprobleem, krijg ik binnen een half uur wel weer klaar.

En zo geschiedde: ik kan weer digitaal krant lezen. Geduldig en vriendelijk lost Martijn je problemen op. Voor een fractie van een nieuwe iMac of MacBook Pro. Eens zal het wel ophouden, maar ik ben blij met deze man.

Bij Ziggo en Apple-Support kunnen ze nog wel wat van hem leren.

Beoordeling: ★★★★★

Herwig Decrop

Martijn straalt gewoon klant- en servicegerichtheid uit.

Op een half uur tijd hebben we een aantal dingen aangepakt (standaard e-mailadres, Apple ID, backup), en het werkt gewoon.

Apple Coach staat vooraan bij mijn favorieten.

Apple problemen? Even Martijn bellen.

Denk maar aan die oude reclame "Even Apeldoorn bellen" :-)

- Herwig Decrop

Beoordeling: ★★★★★

Martin

In korte tijd had ik een voor mij niet op te lossen probleem , met de iMac en dan heb ik altijd Martijn nog , die ik om hulp roep.

de eerste keer viel de mail steeds uit -aan, en je hebt het in 20minuten opgelost geweldig!!

en sinds enige maanden was er geen goede manier meer mogelijk van websites en binnenkomende websites te openen. ook dit probleem in een kwartier opgelost.

Dus het kan niet anders ,ik ben heel erg tevreden met deze apple coach . Dank dank Martijn.!!

Patrick van Thijn (The Back Office)

Wellicht ken je het? Je hebt al jaren prachtige Apple-apparaten (MacBook, iPhone, iPad), maar weet toch niet alles hoe alles lekker (samen)werkt. Of je loopt tegen Apple-vraagstukken aan die jouw eigen (technische) kennis te boven gaan.

Als kleine zelfstandige ondernemer kun je voor dat soort vragen niet terecht bij grote IT-dienstverleners, maar tegelijkertijd ben je ook aan de Genius-desk van de plaatselijke Apple-store niet helemaal op je plek.

Daarom ben ik zo blij met de Apple Coach (Martijn Engler). Die vult dat 'gat' en staat met raad en daad klaar om je te helpen. En dat alles op een fijne, persoonlijke en laagdrempelige wijze.

Marianne

Ik had een soort van noodsituatie, dat mijn camera het niet deed en ik een uur later een workshop online moest geven voor klanten.

Ik mailde Martijn, onze Apple Coach, en hij belde mij direct op, en heeft met mij geholpen waardoor ik toch daarna nog op tijd mijn workshop met camera kon geven!

Dank Martijn! You were my hero.

Debora Karman

Dankjewel voor je hulp, ik ben heel blij dat ik door jouw goede vragen en hulp aan de telefoon weer meer structuur heb in mijn foto's en andere zakelijke en privé bestanden.

Het was vooral fijn om dit in een gefocused uur samen te kunnen doen en daarna van jou nog een samenvatting van mijn eigen to do's en jouw adviezen te krijgen.

Mevrouw Laan

Je hebt me heel goed geholpen, Martijn. Ik had echt een vreemd probleem. Als ik mijn foto's van mijn iPhone naar mijn Mac had overgebracht, door het aansluiten van mijn iPhone op mijn Mac, kwam ik erachter dat er heel veel foto's op mijn iPhone bleken te staan, die helemaal niet overgezet waren.

Je vond het ook een gek probleem maar gaf me alle vertrouwen dat je er wel achter zou komen. Dat was ook het geval.

Je hielp me heel goed, en ik kon de stappen ook goed volgen. Heel blij met je hulp!

- Mevrouw Laan

Beoordeling: ★★★★★

Jean van der Linden

Ik had advies nodig hoe om te gaan met de grote hoeveelheid mails die je dagelijks krijgt en vooral om deze automatisch op een correcte manier te laten sorteren. Martijn heeft mij hiermee enorm geholpen en heeft daarbij ook nog enkele andere aspecten om mijn MacBook Pro bekeken. Het gesprek was zeer aangenaam en vanaf het eerste ogenblik wist ik dat Martijn iemand is met enorme vakkennis.

Mocht je info nodig hebben over Apple, dan ben je, volgens mij, bij hem aan het juiste adres!!!

- Jean van der Linden

Beoordeling: ★★★★★

Bert

Snel en goed geholpen. Martijn heeft me tussen twee andere klanten door geholpen, omdat ik anders niet verder kon met mijn werk.

- Bert

rating: "★★★★"

Els Levering

Supergoed geholpen. Snel en vakkundig. Erg vriendelijk en behulpzaam. Heel erg blij mee.

Beoordeling: ★★★★★

Annelies Eckelrade

Wat heerlijk dat ik nu weet dat je Apple Coach ook gewoon in huis kunt halen! In je eigen computer, super professioneel, geweldig geholpen.

Ik was ten einde raad, maar nu weer heerlijk ongecompliceerd aan het werk op mijn Mac. Superblij!

Annemieke Bergen

Martijn heeft mij super geholpen.

Op mijn oude IPAD2 stonden heel veel boeken (2000) en muziek. Die wilde ik graag op mijn nieuwe IPAD hebben.

Met enkele omwegen is het gelukt om bijna alles over te zetten. Ben er erg blij mee.

- Annemieke Bergen

Beoordeling: ★★★★★

Stefan van Weers

Martijn ontdekte snel het euvel in mijn Macbook (waarom mijn harde schijf was volgelopen) en wist het ook vlot te repareren.

Mijn zorg (nieuwe Macbook kopen?) was opgelost en ik had weer meer dan genoeg ruimte voor de upgrade naar het nieuwste iOS systeem.

Ook meteen op zijn advies een externe harde schijf aangeschaft voor een extra back up van mijn interne harde schijf.

Kortom, met een uurtje hulp kan ik weer verder zonder zorgen. Dank!

Ruud Smid

Wat fijn te ervaren dat er in Nederland iemand is, die van wanten weet en een expert genoemd mag worden in het ict-gebeuren!

Toen ik Martijn raadpleegde, viel ik werkelijk van de ene verbazing in de andere.

Wat is de man handig. Het lijkt alsof hij oplossingen zomaar uit zijn mouw schudt!

Wat heb ik de afgelopen jaren zitten prutsen met het Mailprogramma op mijn iMac!  De toets ”forceer stop” heb ik vele malen per dag moeten gebruiken.

Zeer vaak raadpleegde ik medewerkers van Apple Care over mijn probleem. Zonder resultaat. Het waren overigens vriendelijke medewerkers, waarmee ik uren lang aan de telefoon zat.

Martijn, echter, bracht de oplossing in een oogwenk: hij is van alle markten thuis.

Fantastisch!

Ruud Smid

Feiko Feijtes, arbeidsdeskundige bij Feijcoach

Goede en vlotte service op mijn vragen over mijn trage Mac. Oplossing was even simpel als doeltreffend ( inzet Portable SSD T7). Andere vragen over wachtwoordbeheer, synchroniseren data, naar volle tevredenheid beantwoord. Alles weer "safe and sound." Ik kan weer verder!

Feiko Feijtes, arbeidsdeskundige bij Feijcoach

Beoordeling: ★★★★★

Marja

Deze week een half uur contact met Martijn gehad en dat heeft zoveel problemen opgelost.

Rustig in aandacht en deskundig , ik was super blij.

Marja

Beoordeling: ★★★★★

Wat zijn de kosten?

Bij voorkeur werk ik niet per uur, maar per incident. Van te voren vertel ik je dan dus wat het kost.

Het tarief is €100 per uur excl. btw, en we reserveren altijd minimaal een half uur.

Veel kleine dingen lossen we ook gewoon op in een half uur, dus je betaalt nooit te veel.

Eventueel voor- en nawerk wordt alleen in rekening gebracht als het meer dan een kwartier is, en hier zal ik ook helder over communiceren.

Bovendien kan ik je van te voren vaak een vaste prijs geven, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Onderstaande dingen zijn bijvoorbeeld een half uur:

  • Time Machine backup voor de Mac
  • E-mailaccount correct instellen op de Mac
  • Reclame verwijderen uit Safari

Afspraak boeken met de Apple Coach

Klaar om een afspraak te maken?

Je kunt hier onder direct in mijn agenda zien wanneer ik tijd heb, en een afspraak met mij maken.