CleanMyPhone: CleanMyMac X voor de iPhone?


04.03.2024

Misschien heb je gezien dat de app CleanMyPhone verschenen is voor de iPhone, van de makers van het welbekende CleanMyMac X.

Omdat ik vrij positief ben over CleanMyMac X, snap ik de vraag "Wat vind jij van die nieuwe CleanMyPhone app? Heb ik die nodig?".

Of je het nodig hebt is natuurlijk heel persoonlijk. Het is een nuttige app als je veel foto’s op je telefoon hebt, en ze beter wil organiseren.

Ze hadden het misschien ook Gemini 3 kunnen noemen, want het is een evolutie van Gemini 2, een app die we al eens eerder besproken hebben.

Waar Gemini 2 simpelweg op zoek gaat naar dubbele foto’s (iets wat je iPhone tegenwoordig ook zelf kan), doet CleanMyPhone meer.

CleanMyPhone zoekt alle foto’s die je (waarschijnlijk) kunt verwijderen. Dus niet alleen omdat ze dubbel zijn, maar ook bijvoorbeeld omdat ze wazig zijn.

Daarnaast kan CleanMyPhone je helpen om je foto’s mooi in te delen in mappen, en zit er nog een extra functie in om je netwerksnelheid te testen, vergelijkbaar met iets wat we hier gezien hebben.

Wanneer je gebruik maakt van Setapp (van dezelfde makers, en iets wat ik zeker kan aanraden als je serieus op je Mac werkt) zit de app in je abonnement.

Als je Setapp niet gebruikt en CleanMyPhone los moet kopen, is het een abonnement van € 29,99 per jaar. (En aan de reviews te zien hebben sommige mensen moeite te vinden het te annuleren, dus die moeten misschien deze video even kijken, waar ik toevallig Gemini als voorbeeld gebruik. 😉)

Of je 30 euro per jaar wilt betalen om je fotobibliotheek te organiseren is natuurlijk een eigen keuze.

Van wat ik tot nu toe heb kunnen testen — wat beperkt is, geef ik toe — werkt het in ieder geval goed.

Als je een overvolle fotobibliotheek hebt (en dat is wel iets wat ik vaak van mensen hoor, met name tijdens Mac onderhoud-sessies) kan het dus best de moeite zijn.

Bovendien krijg je eerst nog een drie dagen een gratis proef, dus je kunt altijd een eerste scan doen en dan besluiten of je dit wilt blijven gebruiken of niet.

Let in het laatste geval wel op dat je zelf tijdig annuleert.

Als je het wilt proberen: je kunt de app hier downloaden.

Groetjes,

- Martijn

p.s. Gewoon even inchecken: zou je interesse hebben in een uitgebreide video over dit onderwerp?

In de Apple Coach Academie staat een hele cursus over CleanMyMac X die vrij populair is, maar dat is ook wel een uitgebreidere app.

Ik twijfel een beetje of CleanMyPhone al genoeg doet. Maar hoor het graag, dan kan ik besluiten of een video een goed idee is. :)


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje