E-mail versturen onder aliassen op je iPhone of iPad


24.03.2011

Gebruik je meerdere adressen voor het ontvangen en versturen van je e-mail? Dan kun je deze nog steeds heel makkelijk in een account beheren in bijvoorbeeld Gmail, wat ik veel Apple Coach lezers zie gebruiken.

Dat is op zich fijn, totdat je dat ook op je iPad en iPhone wilt gebruiken. Dan lijkt het ineens niet meer te werken namelijk!

Natuurlijk zou ik geen Apple Coach mogen heten als ik deze uitdaging niet zou kunnen oplossen! En dat deel ik dan ook graag met jou, zodat jij ook gewoon meerdere adressen als afzender kunt gebruiken. Goed idee?

De oplossing is niet helemaal hetzelfde voor alle e-mail account types, daarom heb ik twee secties gemaakt: één voor Gmail- en iCloud-gebruikers, en één voor andere type e-mail accounts. Zo kun jij hier ook vinden hoe je e-mail verstuurt vanaf jouw apparaat, of je nu Gmail, iCloud of iets anders gebruikt.

Meerdere e-mailadressen als afzender

Wil je kiezen uit verschillende e-mailadressen als afzender in Mail op je iPad? Dan lees je nu het juiste stukje. Om dit op je iPhone te doen lees je hier onder bij het stukje “Meerdere e-mailadressen als afzender voor iPhone- en iPod Touch gebruikers”.

Om de aliassen op je iPad in te stellen hoef je gelukkig niet veel moeite te doen, het simpele proces verloopt als volgt:

  1. Open de app Instellingen
  2. Ga naar Mail, Contacten, Agenda
  3. Kies het e-mail account dat je wilt bewerken (dit kan geen iCloud of Gmail zijn!)
  4. Kies Account en vervolgens E-mail (hier staat je e-mailadres lichtgrijs achter)
  5. Selecteer Voeg e-mailadres toe…
  6. Druk op de Return-toets op het toetsenbord (dit is de enige manier om op te slaan)
  7. Herhaal de vorige stap zo vaak je wilt
  8. Ga terug naar het beginscherm van Instellingen
  9. Open de Mail app als je klaar bent en start een nieuwe e-mail. Tik op het “Kopie/Blind, Van:”-knopje en je kunt ook een afzender selecteren.
  10. Zie je je e-mailadressen er niet bij staan? Zet je iPhone of iPad dan even opnieuw aan, daarna zul je ze zien.

Meerdere e-mailadressen als afzender voor iCloud- en Gmail-gebruikers

Bovenstaande stappen werken niet voor iCloud- en Gmail-adressen. Je kunt dit op twee manieren oplossen.

Je zou de account apart kunnen configureren volgens het type Overige, met de juiste instellingen voor iCloud of Gmail.

De IMAP instellingen voor iCloud vind je hier op de website van Apple, en de IMAP-instellingen voor Gmail krijg je hier van Google.

Heb je echter al een e-mail account wat niet van het Gmail- of iCloud-type is? Dan kun je de alias van je account daar aan toevoegen. De aliassen in iOS worden niet gekoppeld aan de daadwerkelijke e-mail accounts, dus dit is een snelle manier om het probleem op te lossen.


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje