Vijf toffe games voor je Mac


21.02.2013

Voor de Mac zijn er allerlei soorten spelletjes. Er zijn natuurlijk de grotere games als Rollercoaster Tycoon, Diablo III en The Walking Dead. Ik wil nu echter meer kijken naar het type games, wat ik ook behandelde in de lijst van spellen voor de iPad: leuke spelletjes die je even speelt in je lunchpauze.

Vijf verschillende type spelletjes, die allemaal een gratis variant hebben. Zeker even kijken wat er voor jou bij zit dus!

A Monster Ate My Homework

In A Monster Ate My Homework moet je proberen je huiswerk te beschermen tegen de monsters die het willen opeten. Nu ik weer terug in de schoolbanken zit ben ik er ook weer achter dat "de hond heeft m’n huiswerk opgegeten" geen geweldig excuus is… (Wat ook niet helpt is dat ik het huiswerk online inlever én geen hond heb.)

A Monster Ate My Homework

A Monster Ate My Homework

In elk level wordt je gepresenteerd met een kartonnen doos waar stapels boeken en monsters op staan. Door met je muis te klikken gooi je een balletje die kant op. Zo probeer je de monsters van de doos te gooien, zonder je huiswerk er af te gooien.

Dit doe je natuurlijk met zo min mogelijk balletjes, voor een zo hoog mogelijke score. Gezien het aantal levels is dit een spelletje wat je best even zoet kan houden!

A Monster Ate My Homework is gratis in de App Store

Rainbow Blocks

In Rainbow Blocks wordt je aan het begin van elk level gepresenteerd met 140 verschillende, gekleurde blokjes. Je ziet ook een paar blokjes waarvan de kleuren een beetje ronddraaien.

De bedoeling is dat je de blokjes van dezelfde kleur, die bij elkaar liggen, wegspeelt. Dit doe je door er op te klikken, terwijl er minstens twee blokken van dezelfde kleur naast elkaar liggen.

Doordat je een paar blokjes wegspeelt zijn dit geen steunpilaren meer voor de andere blokjes en vallen deze naar beneden. Zo heb je weer nieuwe mogelijkheden.

Heb je geen zetten meer? Klik op één van de draaiende blokjes om de kleuren in die omgeving te veranderen. Dit geeft wederom nieuwe mogelijkheden, waardoor je weer even door kunt spelen.

Het spel is over als er geen mogelijke zetten meer zijn in het spel. Hoe meer je wegspeelt, en hoe meer je tegelijk wegspeelt, hoe hoger je score. Het is dus een balans tussen mogelijkheden om zo veel mogelijk tegelijk weg te spelen en aan het einde genoeg weggespeeld te hebben.

Rainbow Blocks

Rainbow Blocks

Bovendien biedt het spel een paar extra thema’s, die je vindt via de sneltoets cmd (⌘) + ,. Zo heb je bijvoorbeeld ineens toegang tot het kerst-thema.

Hier vind je ook voorkeuren voor het afspelen van muziek, geluidseffecten en de locatie van de pauze-knop.

Rainbow Blocks is € 2,69 in de App Store en heeft ook een gratis versie in de vorm van Rainbow Blocks Lite

Ultimate Hangman

Ultimate Hangman is een bekend spel, in het Nederlands ook wel "galgje" genoemd. Het doel hoef ik dan waarschijnlijk ook niet uit te leggen: de computer verzint een woord, uit een categorie die je hebt gekozen, en jij probeert het woord te raden door steeds een letter te noemen.

Wanneer je letter goed is krijg je te zien op welke posities deze letter in het woord zit, wanneer het fout is begint de tekening van een poppetje dat opgehangen wordt.

Je kunt dit spel ook in een multiplayer variant spelen, met iemand anders op je Mac. Eén persoon voert het woord in (terwijl de ander niet kijkt, uiteraard 😉" caption="en de ander mag raden.

De grappige animaties zijn het waard om op z’n minst de gratis versie te bekijken!

[Rainbow Blocks is € 0,89 in de App Store](https://itunes.apple.com/nl/app/ultimate-hangman/id409367978?l=en&mt=12 "Mac App Store - Ultimate Hangman") en heeft ook een gratis versie in de vorm van [Doodle Hangman Free](https://itunes.apple.com/nl/app/doodle-hangman-free/id409366914?l=en&mt=12 "Mac App Store - Doodle Hangman Free")

Bubble Shootix

In Bubble Shootix speel je een soort combinatie van Tetris en Breakout. Bovenin heb je verschillende "bubbels", ook weer in verschillende kleuren. Vanaf onder schiet jij bubbels in bepaalde kleuren.

Bubble Shootix

Bubble Shootix

Bubble Shootix" alt="Ultimate Hangman" >}}

Door groepjes van dezelfde kleur te maken verdwijnen deze bubbels. Het is jouw doel om zo snel mogelijk alle (of in ieder geval zo veel mogelijk) bubbels van het scherm te halen. In ieder geval voordat ze de bodem bereiken en je af bent… ;-)

Bubble Shootix

Touch Fly

In Touch Fly vlieg je door een level heen, als … een konijn met een jetpack. Dit lijkt een beetje op het iPhone- en iPad-spelletje Jetpack Joyride, waar ik het vorige week over had.

Touch Fly

Touch Fly

Onderweg probeer je allerlei schildpadden te ontwijken en pak je verschillende power-ups en bonussen op.

Touch Fly is € 0,89 in de App Store en heeft ook een gratis versie in de vorm van Touch Fly Free


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje