Welke Mac Moet Ik Kopen?


Je weet wat een Mac is. Je weet waarom een Mac de juiste keuze kan zijn voor jou. Je weet zelfs wanneer je een Mac moet kopen.

Daar sta je dan, in de winkel. Of misschien ben je online aan het shoppen. Waar je een Mac moet kopen is natuurlijk weer een heel ander verhaal. In ieder geval ben je op zoek naar een Mac, dat weet je. Goede keuze trouwens. 😉

De vraag die dan nu waarschijnlijk in je opkomt is de volgende: welke Mac moet ik kopen?

Eerlijk is eerlijk: terechte vraag. Het is geen kleine aankoop (welke het ook wordt, als je nieuw koopt is het toch zo duizend euro), dus je koopt waarschijnlijk het liefst gelijk de goede.

Hier stond jarenlang een formulier om je op weg te helpen, maar ik merkte dat het steeds lastiger werd om op een dergelijke manier advies te geven.

Vooral ook: in veel gevallen is het antwoord "het is altijd goed".

Zelfs iets als de instap-model MacBook Air voor een laptop is bijvoorbeeld prima. Ik gebruik zelf een MacBook Air M1 als laptop voor onderweg, maar daar kan ik videobewerking op doen zonder problemen.

(En als je een oudere MacBook Air hebt, met Intel-processor, kun je die niet vergelijken. Ik heb hier tegelijkertijd een Intel en M1 gehad, en het verschil is bizar.)

Dus als je echt specifiek advies nodig hebt kunnen we een afspraak maken voor een half uur, waarin ik daadwerkelijk even met je bel voor een goed advies.

En ik zal hier binnenkort een kort overzicht met algemene "vuistregels" plaatsen, om je een idee te geven wat je het best kunt kopen.