WELKE MAC MOET IK KOPEN?

Je weet wat een Mac is. Je weet waarom een Mac de juiste keuze kan zijn voor jou. Je weet zelfs wanneer je een Mac moet kopen.

Daar sta je dan, in de winkel. Of misschien ben je online aan het shoppen. Waar je een Mac moet kopen is natuurlijk weer een heel ander verhaal. In ieder geval ben je op zoek naar een Mac, dat weet je. Goede keuze trouwens. 😉

De vraag die dan nu waarschijnlijk in je opkomt is de volgende: welke Mac moet ik kopen?

Eerlijk is eerlijk: terechte vraag. Het is geen kleine aankoop (welke het ook wordt, als je nieuw koopt is het toch minstens € 649,-), dus je koopt waarschijnlijk het liefst gelijk de goede.

Voor je een keuze gaat maken wil je misschien eerst weten welke Macs er zo al zijn. Je hebt de keuze uit de volgende modellen (klik op een model om een omschrijving van die Mac te krijgen):

Nog steeds wat te veel bomen om het bos te zien? Gelukkig zijn er wat vragen om je op weg te helpen. De eerste is een simpele: moet je wel een Mac kopen?

Ik ken jou niet, dus ik weet het niet. Maar ik heb wel verstand van Macs. Dus misschien kan ik je toch adviseren welke Mac je het best kunt kopen. Door de vragen hier onder te beantwoorden ga ik je een indicatie geven.

Welke Mac is het best voor jou?

Als je geen voorkeur hebt (niet van plan bent de Mac te verplaatsen), is een desktop meestal aan te raden. Hier krijg je simpelweg meer voor hetzelfde geld.

Natuurlijk wil je niet meer uitgeven dan nodig is. En voor de meeste mensen is het ook helemaal niet nodig om de duurste computer te kopen.

Maar heb je echt een hárd limiet waar je niet over heen kunt? Dan kun je dat aan geven. Maakt prijs je niets uit? Laat dit veld dan leeg.

In principe kan elke Mac alles wel als het echt moet. Als je dus één keer per jaar een vakantievideo maakt in Final Cut Pro X, hoef je daar hier nu niet per se rekening mee te houden. Ga uit van taken die je minstens één keer per week doet.

Het gaat hier in principe alleen om bedrade versies. Is je printer bijvoorbeeld draadloos? Dan hoef je die hier niet te selecteren.

Heb je bijvoorbeeld standaard een toetsenbord, muis, en twee externe harde schijven aangesloten? Dan selecteer je hier 4 apparaten.

Uiteraard neem ik je privacy extreem serieus, en krijg je geen spam via mij.