Prachtige Mac apps voor een spotprijs


22.02.2022

Vaak als je "10 Mac apps voor een lage prijs!"-aanbiedingen ziet is dat omdat niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit laag is.

Soms, heel soms, is dat niet zo. En vandaag wil ik een aanbieding met je delen waar ik absoluut geloof dat het het geld waard is.

(Genoeg dat ik 'm zelf gekocht heb, van mijn eigen geld, niet gesponsord.)

Wat krijg je?

Het is de Premium Mac Bundle van Parallels, die de volgende apps bevat (de meeste hiervan krijg je één jaar gratis):

 • Parallels: draai Windows, andere versies van macOS, of als je dat zou willen — zelfs Linux op je Mac!

  Ik gebruikte jarenlang VMware Fusion, maar met name sinds de introductie van de nieuwe Apple Silicon-systemen (met de M1) heb ik de indruk dat VMware achter is gaan lopen op Parallels.

  Daar ben ik dus overgestapt. Ik gebruik Parallels nu voor dingen als het testen van beta-versies van macOS, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor het tegenovergestelde: heb je net dat ene programma wat alleen draait op een oude versie van macOS? Dan draai je die versie in Parallels, terwijl je zelf gewoon veilig en up-to-date blijft.

  Het draaien van Windows op de nieuwe M1 Macs blijft een beetje bijzonder, maar ook dat is simpeler met Parallels. Hopelijk gaat Microsoft het nog beter maken in de toekomst;

 • Parallels Toolbox: allerlei kleine, handige programma's. Ik telde er meer dan 50, maar zag dat er een paar alleen voor Windows zijn.

  Laten we het 40 noemen dan. Het zijn dingen waar ik nu allerlei andere programma's voor heb, zoals het bijhouden van klembord geschiedenis (dus als je iets kopieert, en dan iets anders kopieert, kun je nog terug naar het eerste ding); in één keer een voor-ingestelde verzameling apps/documenten openen (bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt voor een fotoboek); video van je scherm opnemen (wat ik natuurlijk ontzettend veel doe voor Apple Coach); en bestanden ontdubbelen.

 • Parallels Access voor toegang tot je computer op afstand. Ben je onderweg met je iPad, maar heb je iets nodig op je Mac?

  Met Parallels Access kun je zo verbinden met je Mac, en deze helemaal besturen vanaf je iPad, of zelfs je iPhone!

  Het lijkt een beetje op programma's als TeamViewer en AnyDesk, maar is meer geoptimaliseerd voor het gebruik vanaf mobiele apparaten.

  We gaan hier waarschijnlijk nog een keer apart induiken in een eigen tip;

 • 1Password Families: hier betaal ik al jaren voor, en ben een super-tevreden gebruiker. (Wat nu jammer is, want deze aanbieding is alleen voor nieuwe gebruikers. Wel is het gelijk voor alle platformen, iPhone, iPad, Mac, en zelfs Windows)

  iCloud Sleutelhanger is handig, maar 1Password is nog zoveel uitgebreider.

  Ook het delen van wachtwoorden met mijn vrouw is ontzettend waardevol voor mij. Met twee kleine kinderen heb je allerlei dingen waar je maar één login krijgt (zoals de school, zwemles, en vergelijkbare activiteiten), dus allebei het veilige(!) wachtwoord hebben is ideaal.

  Een Families-abonnement is geldig voor 5 mensen (waarbij 1 persoon natuurlijk meerdere apparaten mag hebben);

 • Fantastical Premium: als je niet veel afspraken/agenda's hebt is de standaard Agenda app waarschijnlijk prima, maar voor de manier waarop ik tegenwoordig werk is Fantastical echt geweldig — ook deze is helaas alleen voor nieuwe klanten van Fantastical, maar ook wel weer geldig op alle platformen (iPhone, iPad, Mac)

  Omdat ik allerlei agenda's heb die ik soms wel, en soms niet, hoef te zien vind ik dit echt geweldig. Zo heb ik aparte agenda's voor dingen als schoolroosters en hardloopschema's, en soms hoef ik die even niet te zien als ik een afspraak plan.

  Andere keren is dat juist alleen wat ik wil zien, dus alleen dat al maakt Fantastical geweldig voor de manier waarop ik werk;

 • Cardhop: van de makers van Fantastical is er ook deze contacten-app.

  Voor mij is dit wat minder relevant, omdat ik niet heel veel bezig ben met contacten. Wel moet ik toegeven dat het een mooie app is qua ontwerp.

 • MindManager Essentials: deze app heb ik simpelweg nog niet getest, dus ik heb er niet echt een mening over.

  Zo, dan weet je gelijk dat ik daar ook eerlijk over ben. Ik denk dat dit wel een interessant programma kan zijn als je veel bezig bent met flowcharts, tijdlijnen, mindmaps, en meer van dat soort dingen;

 • ‌Acronis Cyber Protect Home Office Premium: deze app heb ik ook nog niet getest, hoewel ik Acronis nog wel ken als een respectabel merk.

  Ik denk dat deze app voor de meeste thuisgebruikers niet bovenaan de lijst zal staan, maar voor sommige zakelijke gebruikers heel relevant kan zijn.

  In dit geval kun je jezelf waarschijnlijk het best even inlezen via de Acronis-website om te zien of je dit nodig hebt;

 • Ad Remover: we kunnen een hele discussie hebben over het wel of niet blokkeren van advertenties.

  Waarschijnlijk heb ik makkelijk praten, omdat ik nergens op Apple Coach advertenties toon en er dus niet van hoef te leven.

  De andere kant is: advertenties zijn tegenwoordig vaak ook gelijk zo'n inbreuk op je privacy…

  Ad Remover zorgt er voor dat je geen advertenties meer ziet, en dat de privacy trackers je niet kunnen volgen;

 • Intego Mac Internet Security X9: ik vind je veiligheid enorm belangrijk, dat moge duidelijk zijn.

  Toch heb ik deze app nog niet eens getest, omdat ik merk dat de meeste virusscanners je vooral in de weg zitten.

  Hier gaan we het nog wel een keer apart over hebben. 😉

Hoe werkt het bestellen?

Je krijgt een e-mail met alle toegangscodes na het bestellen van Parallels via deze link.

In die e-mail staan ook gelijk de websites waar je je kunt aanmelden, voornamelijk met handige linkjes zodat je kortingscode direct wordt toegepast.

Voor Cardhop en Fantastical heb je gewoon één account bij de ontwikkelaar, dus die krijg je gecombineerd.

Bij Intego en Acronis krijg je product-sleutels die je kunt invoeren.

En als je dit alles zakelijk bestelt: geen zorgen, je krijgt gewoon netjes een BTW-factuur.

Kosten van de bundel

Voor het aanschaffen van de bundel heb je twee opties. Dit geldt alleen voor Parallels zelf, de rest van de bundel zijn voornamelijk gratis jaarabonnementen.

Voor Parallels kun je kiezen uit een jaarabonnement (80 euro per jaar) of een eenmalige licentie (100 euro).

In mijn ervaring — toen ik nog VMware Fusion gebruikte, en dat nog betaald was — kocht ik elk jaar een nieuwe licentie, voor de nieuwe versie. Dat vooral omdat de nieuwe macOS-versie vaak een nieuwe versie vereist.

Een abonnement is dan dus voordeliger als je van plan bent om Parallels te blijven gebruiken, terwijl je up-to-date blijft met macOS.

Je maakt de keuze gewoon op deze pagina, en kies wat het beste bij jou past.


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje