WiFi netwerk verwijderen op de iPad of iPhone


05.08.2020

Heb je een WiFi-netwerk op je iPhone of iPad, waar je automatisch verbinding mee maakt? En wil je dat eigenlijk helemaal niet?

Het is misschien een publiek netwerk, of het netwerk van je buurman wat je een keer mocht gebruiken.

Je kunt dit netwerk verwijderen uit de lijst van bekende netwerken ("het netwerk vergeten"), en in deze korte video zie je hoe.

Op zoek naar meer leuke Apple tips? Abonneer je op dit YouTube kanaal, kijk op https://applecoach.nl of schrijf je in voor de Apple Coach nieuwsbrief via https://applenieuwsbrief.nl !

Volledige tekst voor de video "WiFi netwerk verwijderen op de iPad of iPhone"

Martijn van Apple Coach hier!

Het kan zijn dat je iPhone of iPad automatisch verbinding maakt met bepaalde WiFi-netwerken,terwijl je dat niet wilt.

Als dat het geval is, kun je ze ook eenvoudig verwijderen.

We openen hiervoor Instellingen, en gaan dan naar WiFi.

Ik zal je eerst laten zien hoe het nu werkt, met het automatisch verbinden.

Dus ik zet de WiFi even uit.

En dan weer aan.

En je ziet, we verbinden direct met het Apple Coach netwerk.

Dat willen we dus veranderen.

Nu tik je op de "i" naast het netwerk wat je wilt aanpassen.

In dit geval "Apple Coach".

Je hebt nu twee opties:Je kunt het automatisch verbinden uitschakelen.

Zo kun je nog wel makkelijk handmatig verbinden zonder een wachtwoord in te voeren, maar zalje iPhone of iPad niet vanzelf gaan verbinden met dit netwerk.

Of je kunt het netwerk helemaal verwijderen.

Als je dan weer een keer wilt verbinden zul je dus het wachtwoord van dat netwerk ook nodig hebben.

Om alleen het automatisch verbinden uit te schakelen zet je het het schuifje uit bij"Verbind automatisch".

Gaan we nu terug naar WiFi, doen de WiFi uit, en weer aan… Dan zie je dat we niet automatischverbinden deze keer.

Maar "Apple Coach" staat nog wel bij "Mijn netwerken", dus door er één keer op te tikkenzijn we direct verbonden.

Wil je het netwerk helemaal verwijderen?

Dan gaan we terug naar die instellingen, en deze keer kies je "Vergeet dit netwerk".

Maak je gebruik van iCloud Sleutelhanger?

Dan heeft dit ook effect op je andere computers, zoals een andere iPad, iPhone, of Mac, dieook gebruik maken van hetzelfde iCloud account.

Vind je dat oké?

Dan tik je op "Vergeet".

Nu komen we ook weer terug in het overzicht.

Maar als we nu op "Apple Coach" tikken, kunnen we pas verbinden na het invoeren van het wachtwoord.

En als we dat gedaan hebben, zijn we gewoon weer verbonden, en zullen we voortaan weerautomatisch verbinden met dit netwerk.


meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje