Zeven geweldige apps voor je nieuwe iPad


28.03.2012

Heb je vorige week net als ik ’s nachts in de rij gestaan voor een nieuwe iPad? Slim gewoon de volgende ochtend vroeg opgestaan? Misschien wel een tripje naar Duitsland of Frankrijk gedaan?

Hoe je er ook aan gekomen bent, er zijn nog al wat mensen met een nieuwe iPad. Mooi ding, zo uit de doos al. Of “out of the box”, zoals ze dat dan zeggen.

In ieder geval, leuk ding. Maar er kan nog zó veel meer mee als je er wat toffe apps op zet! Daarom weer een overzicht van zeven geweldige iPad apps, voor je nieuwe iPad.

iA Writer

De eerste app die ik wil bespreken is degene waar ik dit artikel in schrijf: iA writer.

De iPad versie is misschien nog wel beter dan de Mac-versie en alternatief OmmWriter. Wanneer je deze in focusmode zet, een bluetooth toetsenbord aansluit en de begint te schrijven… Voor je het weet vergeet je alles om je heen!

Het mooie is dat je niet kunt scrollen in focusmode. Je moet dus wel blijven typen en gewoon tekst produceren. Als je klaar bent kun je bewerken. Maar eerst typen.

iA writer is tijdelijk € 0,79 in de App Store

Instapaper

Nummer twee is dan de app die ik hier voor gebruikte. Lekker lezen. In Instapaper. Alle artikelen die ik tegenkom in Reeder, op Twitter en op het web stuur ik hier naar toe en lees ik op m’n gemakje op m’n iPad als ik in de trein of op de bank zit.

Waar ik bij de vorige iPad nog de tip voor Read It Later gaf, ben ik tegenwoordig over op Instapaper.

Dit heb ik natuurlijk ook al eerder aangegeven in het artikel over Read Later. Prachtige apps allemaal. Read It Later, Instapaper… Het maakt weinig uit, ook qua kosten. Kies er één en ga ‘m gebruiken. Zo veel als je wilt.

Wanneer je nog niet helemaal bekend bent met apps als Instapaper verwijs ik je graag naar mijn artikel over Read It Later.

Instapaper is € 3,99 euro in de App Store

Dropbox

Dat ik verliefd ben op Dropbox is waarschijnlijk wel duidelijk als je me een tijdje volgt. Ik heb er al zo veel over geschreven dat ik bijna niet meer weet waar ik naar moet linken.

Ik schreef er voor het eerst over als een gratis alternatief voor MobileMe, wat nu natuurlijk niet zo relevant meer is dankzij iCloud.

En toen later nog over een handige mappenstructuur.

En ja, ook in een eerder artikel over zeven goede iPad apps noemde ik Dropbox. Zo goed is het. Installeer het overal. Echt.

Dropbox is gratis in de App Store

Tweetbot

Twitter. Tweetbot. Ik schreef er al eerder over. Over iPads ook natuurlijk. Dus ach, waarom niet.

Tweetbot is naar mijn mening de beste Twitter applicatie voor iOS. Of je nu een iPhone of een iPad gebruikt. Door het simpele gebruik van lijsten, de streamingfunctionaliteit (handig: zet je iPad gewoon naast je en zie de tweets voorbij scrollen) en de prachtige interface is het wat mij betreft perfect.

Tweetbot is € 2,39 in de App Store

Evernote Peek

Evernote Peek kwam vorig jaar uit, niet lang na het introduceren van de smart cover.

Over Evernote zelf heb ik al redelijk wat geschreven. Deze dienst / app helpt je niets meer te vergeten en alles te archiveren.

Met Evernote Peek kun je makkelijk vragen oefenen, als een soort flash cards. Je maakt een notebook aan in Evernote: dit is je lijst met vragen. Elke titel van een notitie is een vraag en het antwoord is de tekst.

Vervolgens kies je het notebook in Evernote Peek en sluit je de Smart Cover. Klap het eerste laagje weg en je ziet de vraag. Beantwoord de vraag voor jezelf en klap de volgende laag weg om het antwoord te zien.

Je kunt aangeven of het correct is of niet en aan het einde je score zien.

Geen Smart Cover? Evernote Peek biedt ook een “virtuele” Smart Cover!

Evernote Peek is gratis in de App Store

MindNode

Mindmappen blijft een krachtige techniek om ideeën op papier te krijgen.

En MindNode een goede iOS en Mac app om dat te doen zonder bomen op te offeren.

Mindnode is € 7,99 euro in de App Store

Jetpack

Genoeg van al dat werken? De simpele app Jetpack Joyride is erg populair op iOS en ziet er prachtig uit op je nieuwe iPad!

Het idee is simpel: je rent de hele tijd naar rechts, tikt op je scherm om te gaan vliegen en ontwijkt zo continue alle objecten op je weg.

Zo uitdagend als het simpel is. 😉

Jetpack is gratis in de App Store

Wil je nog meer leuke apps? Apple heeft zelf ook een mooi overzicht gemaakt!

En natuurlijk blijf ik ook schrijven. Via de Apple Coach nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte!


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje