Apple Coach terugblik 2011


31.12.2011

Terwijl het einde van 2011 langzaam nadert kijk ik even terug op een prachtig jaar en blik ik vast vooruit op een geweldig jaar in 2012.

Graag deel ik wat van de bevindingen met jou, inclusief de beste tips van 2011.

Terugkijken op 2011

2011 was echt een geweldig jaar voor mij op privé gebied en zeker ook op het gebied van Apple Coach. Meer dan honderdduizend mensen zijn op de website geweest en hebben hopelijk een antwoord gevonden op hun vraag.

Duizenden emails hebben echter bewezen dat de site nog lang niet elke vraag beantwoord. Enkele emails hebben ook bewezen dat ik ook niet overal een antwoord op heb.

In vergelijking met vorig jaar was elke maand nu beter dan dezelfde maand in 2010. Meer mensen op de website. Meer mensen geholpen. Meer trainingen gegeven.

De nieuwsbrief is ook gigantisch gegroeid. Met een echte start rond augustus dit jaar zijn er de afgelopen maanden elke maand honderden mensen bij gekomen. Een groei waar ik nooit van had durven dromen.

Mooi is ook om te zien hoe elke nieuwsbrief door bijna iedereen gelezen wordt. Het is moeilijk een exact getal te krijgen (in verband met de methode die nodig is om te bepalen of iemand de email opent), maar naar schatting wordt er zo’n 75-80% van de emails die ik stuur gelezen. Dat is voor mij erg indrukwekkend!

Wat was populair in 2011?

Net als 2010 was het populairste artikel weer “screenshots maken op je Mac”. Toevallig(?) is dit ook het allereerste artikel wat ik gepubliceerd heb op de website.

Als meest recente artikel schreef ik dan ook “Makkelijk screenshots delen met CloudApp”, die nog lang niet hetzelfde aantal lezers haalt.

Een nieuwkomer in de lijst met populaire artikelen is “Speciale tekens typen op je Mac”. Dit artikel schreef ik ongeveer één jaar geleden (28 december 2010, om precies te zijn) en heeft gelijk de 2e plek gepakt in populaire artikelen in 2011.

De vijf meest populaire artikelen, gepubliceerd in 2011 waren:

  1. Waarom je geen iPad 3G moet kopen
  2. Volledige backup van je iPhone, iPad of iPod Touch maken
  3. Backups maken met Time Machine
  4. Vijf redenen om je iPad, iPhone of iPod Touch te jailbreaken
  5. Email versturen onder aliassen op je iPhone of iPad

Niet echt een artikel, maar wel aanwezig in de top 10 best bezochte pagina’s in 2011 (en ook nieuwkomer in 2011) is mijn advies-tool om te bepalen welke Mac je het best kan kopen.

Vooruitblik op 2012

Het plan voor 2012 wil ik ook alvast een klein beetje delen met jullie. Sowieso gaan er heel wat technische verbeteringen doorgevoerd worden aan de website (sommige meer zichtbaar dan anderen) en natuurlijk komen er een heleboel extra tips aan!

Door lezers-feedback heb ik ook besloten om me nog meer te focussen op de beginnende Mac-gebruiker. Misschien komt hier een aparte cursus voor, maar eigenlijk heb ik nog wat andere plannen. Hier over later meer… ;-)

Nog een plan voor 2012 is om een aantal van de tips uit te brengen als video, waarschijnlijk door opnames te maken met Screeny en deze te publiceren. Hoe dit er precies uit komt te zien, en of het überhaupt gaat gebeuren, is nog niet zeker.

Eind januari en/of februari zal er ook weer een groepstraining zijn om slimmer te leren werken met je Mac. Wil jij meedoen? Meld je nu aan voor de training en er is vast een plekje voor je!

Ook verwacht ik, wederom dankzij alle feedback van jullie, dit jaar de tips nog beter toe te spitsen op wat jullie echt het liefst willen weten.

Ten slotte ga ik in 2012 sowieso een geweldig nieuw concept lanceren, waar ik superveel zin in heb. Hier voor heb ik samengwerkt met Niels Gouman – één van de slimste mensen die ik ken. Ik denk dat wij samen een geweldig product kunnen neerzetten voor jou en wanneer je je emailadres achterlaat op deze slimmer werken website kan ik je misschien zelfs een speciale aanbieding doen wanneer het zo ver is. ;-)

Geniet!

Dat was het dan. Mijn 2011. Een vooruitblik op 2012. Ik kan alleen maar hopen dat 2012 minstens net zo mooi wordt als 2011 en ik nog meer geweldige feedback krijg van jullie allemaal.

Een heel fijne jaarwisseling en geniet er van,

– Martijn


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje