Waar kan ik het best een Mac kopen?


Je weet waarom je een Mac wilt kopen. Je weet wanneer je een Mac moet kopen. Je weet zelfs welke Mac je gaat kopen!

Maar waar? Er zijn heel wat winkels die Apple producten verkopen. Zowel on- als offline. Het eerste wat je dan ook moet bepalen is of je het product liever online koopt (makkelijk thuisbezorgd, prima geschikt voor grote spullen) of liever offline (gelijk meenemen, je kunt nog even "voelen" voor je koopt).

Beide hebben voor- en nadelen. Ga na wat voor jou belangrijk is en denk hier bij bijvoorbeeld aan dingen als prijs, garantie en serviceniveau.

Waar je het best een Mac koopt hangt ook af van de wensen die je hebt. Niet iedere winkel heeft altijd dezelfde modellen staan. Hier even een paar tips van winkels waar je heen kan gaan (zowel via de straat, als via je browser):

Offline winkels die Macs verkopen

  • De Apple Store in Amsterdam, Den Haag, Haarlem etc. Als dit redelijk in je buurt is dit waarschijnlijk je beste beste optie. Hier werken erg competente mensen die je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze, accessoires en kun je nog wat vragen stellen.
  • Coolblue: Coolblue raad ik altijd aan. Je kunt hier on- en offline bestellen (of online bestellen, en offline ophalen in één van de winkels), en ze hebben mogelijk de beste klantenservice die ik ken.
  • Amac: de is één van de weinige Apple Premium Resellers die nog over is. (De meeste zijn gekocht en samengegaan, waardoor iCentre ook gelijk één van de grootste is.)
  • Mediamarkt: het zou niet mijn eerste keuze voor een winkel zijn als je voor advies gaat, maar ze hebben wel regelmatig redelijke aanbiedingen. Let alleen goed op of het geen ouder model betreft. Soms is dat een prima keuze, maar zorg wel dat je appels met appels blijft vergelijken.

Online winkels die Macs verkopen

  • apple.com Dit is de officiële Apple-website. Natuurlijk een betrouwbare plek om je Mac te bestellen. Bovendien heb je hier de kans om nog enkele opties te configureren voor een Mac op maat.

  • Coolblue: zelf heb ik niets dan goede ervaringen met de online winkels van Coolblue. Groot assortiment, snel in huis, duidelijke website en meestal prima prijzen. (Niet dat ze altijd de aller-goedkoopste zijn, maar hoe vaak is kwaliteit dat? 😉)

  • Bol.com: De favoriete webwinkel van Nederland, Bol.com, bestel ik zelf regelmatig spullen.

    Regelmatig zijn er kortingsbonnen op internet, of in hun nieuwsbrief, te vinden, waardoor dit alles nog wat voordeliger wordt.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele suggesties voor locaties om een Mac te verkrijgen. Het belangrijkste is dat je altijd even goed oplet, vooral als je ergens een aanbieding voor een Mac ziet. Vaak zijn dit oudere modellen! Schrijf daarom altijd even het modelnummer van de juiste Mac op en vergelijk in de winkel of dit hetzelfde modelnummer is. Er is natuurlijk niets mis mee om een ouder model met korting te kopen (kan soms erg voordelig zijn!), maar wat mij betreft alleen als dit een bewuste keuze is.

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook nog een combinatie maken: ga in een winkel even testen welke Mac jij fijn vindt en koop er dan één online! :-)