Waarom een Mac kopen?


Als je een tijdje een bedrijf en website hebt dat Apple Coach heet gaan mensen je van zelf vragen of ze ook een Mac moeten kopen. En waarom.

Laat me beginnen met een simpel, maar belangrijk argument: ik weet niet of jij een Mac moet kopen.

Zo, dat is er uit. Ik weet echt niet of jij een Mac moet kopen. Ik ken je nog niet. Ik wil je graag leren kennen, maar nu ken ik je nog niet. Dus hoe moet ik weten of jij een Mac moet kopen? Ik weet ook niet welke tandpasta je moet kopen of wat voor pindakaas je lekker vindt. (Tip: pindakaas met nootjes is altijd lekker; zelf een beetje sambal toevoegen maakt het nog beter.)

Waarom ik een Mac gebruik

Wat ik wél weet is waarom ik een Mac heb gekocht. Ik ben ook een gewoon mens, dus misschien zijn mijn redenen ook wel goede redenen voor jou:

 • Mijn Mac werkt nú. Gewoon gelijk. Niet pas over een paar uur, als je alle drivers geïnstalleerd hebt. Je hoeft niet eerst 3 telefoonnummers te bellen om alles te activeren.

  En je hoeft niet 50 verschillende nummers in te voeren om zeker te zijn dat je de software niet stiekem gedownload hebt;

 • Ik heb op mijn Mac nooit last van virussen of, bijna nog erger, virusscanners;

 • Het is supersimpel. En als je er toch niet uit komt, is er iemand die je op verschillende manieren kan helpen met je Apple uitdagingen. Dat is dan nog een voordeel voor jou wat ik niet heb. ;-);

 • De Mac komt uit de doos met handige programma’s. Die je ook echt mag gebruiken. Voor meer dan 30 dagen zelfs;

 • Het is een prachtig ontworpen apparaat. Ja, dat is een reden. Ik gebruik Apple producten zo’n 12-16 uur per dag, dus ik vind het fijn als het ook iets moois is;

 • Werkt perfect met alle andere spullen die ik heb: m’n iPhone, iPad, printers, scanners, WiFi apparaten, andere Macs, toetsenborden, muizen… Alles werkt! In één keer;

 • Goede verkoopwaarde. Ga nú naar Marktplaats en kijk wat een PC-laptop van 1 jaar oud oplevert, die nieuw 1000 euro heeft gekost. 200 euro misschien?

  Kijk nu eens naar een MacBook van 2 jaar oud die 1000 euro heeft gekost. Die gaan nog zo weg voor 750 euro.

  Ik spreek regelmatig mensen die hun Mac voor de nieuwsprijs, of zelfs meer dan de nieuwprijs(!), verkocht hebben;

 • De Mac App Store biedt oneindig veel handige en leuke applicaties;

 • Automatisch reservekopieën zorgen er voor dat ik nooit iets kwijtraak;

 • Heldere, transparante prijzen. Je kiest of je een laptop (MacBook) wilt of niet (iMac, Mac Pro en Mac mini). Bij een laptop kies je hoe groot het scherm moet zijn. En dan heb je waarschijnlijk nog maar twee of drie keuzes. En die hebben duidelijke prijzen.

  Kom je er toch niet helemaal uit? Is er altijd nog de pagina "Welke Mac moet ik kopen?" op deze website.

 • Alles is op elkaar afgestemd. Alle programma’s zijn specifiek geschreven voor Macs. De Macs worden specifiek gebouwd voor de Mac software.

  Er zijn maar weinig verschillende Macs, dus het is makkelijk de applicaties precies goed te maken voor deze apparaten;

 • Geen gedoe met softwareversies. Je hebt Mac OS X Mavericks en als een extra app Mac OS X Mavericks Server.

  De vraag is dus simpel: heb je een server? Bij elk antwoord anders dan "Ja" moet je dus gewoon Mavericks hebben en niet Server.

  Weet je het niet? Dan moet je dus ook gewoon Mavericks hebben.

  Geen Home Edition, Professional Edition, Semi-Professional Edition, Ultimate Professional Edition, Only Works On Friday and Saturday Edition. Met allemaal upgrades van honderden euro’s.

  Nee, Mavericks. En Mavericks Server. En upgraden voor 30 euro, als je dat wilt. En als je dat niet wilt, doe je het niet.

 • Supersnel. Echt, supersnel. En niet alleen het nieuwste van het nieuwste. Mijn partner gebruikt de goedkoopste MacBook Air van drie jaar oud is ook nog steeds SUPERSNEL, zelfs voor het werk wat ik er soms op doe (inclusief videobewerking!). Zei ik al dat ze gewoon heerlijk snel zijn?

Welke Mac moet ik kopen?

Dus dat zijn mijn redenen om een Mac te kopen. Waren er genoeg relevante redenen om je te overtuigen? Tof!

Hoe meer mensen een Mac kopen, hoe leuker de wereld wordt. Denk ik. Wereldvrede zou ook wel helpen op zich. Maar daar kan ik hier niet zo veel voor doen.

In ieder geval, als je dus een Mac wilt kopen heb je vast een volgende vraag: Welke Mac moet ik kopen?.

Daar help ik je graag mee: klik hier voor de volgende stap.