Zeven superhandige iOS apps voor je iPhone en iPad


22.03.2017

Er zijn meer dan twee miljoen (2.000.000!) apps in de App Store voor de iPhone en iPad.

Daar zitten geweldige apps tussen, waar ik nooit meer zonder zou willen. En er zitten heel veel apps tussen die ik nooit zou willen gebruiken. 😉

In dit artikel wil ik zeven apps met je delen die je waarschijnlijk wel wilt hebben. Niet elke apps is natuurlijk even relevant voor iedereen, maar ik weet zeker dat er één bij zit die je leuk gaat vinden!

Buienradar

Of je nu in Nederland of België zit: er wil wel eens een buitje vallen. Daarom zijn apps als Buienradar, of zelfs Buienalarm, best wel handig.

Met buienradar zie je eenvoudig hoe de wolken over het land trekken, en wanneer het dus gaat regenen in jouw buurt. Zo kun je beslissen of je een paraplu meeneemt, of nog snel voor de bui weg kunt.

Download Buienradar gratis in de App Store
Download Buienalarm gratis in de App Store

Gaat het regenen? Je ziet het zo!

Gaat het regenen? Je ziet het zo!

Waze

Komt de bui te snel, en ga je liever met de auto? Of is het te ver? Misschien moet je wel ergens heen waar je het niet zo goed kent.

Dan is het natuurlijk handig om navigatie te hebben. Nu zou je een GPS (zoals een TomTom) kunnen kopen, maar waarom zou je als je een iPhone (of eventueel zelfs iPad, met een bijrijder) bij hebt?

Navigeer zelfs de lastigste routes met Waze

Navigeer zelfs de lastigste routes met Waze

Dankzij een app als Waze weet je niet alleen precies waar je heen moet, maar ook hoe het zit met files en dergelijke zaken. Ideaal voor onderweg, zeker in onbekende gebieden.

Koop eventueel een autohouder (ik heb zelf een model wat in de CD-speler gaat, vergelijkbaar met deze van OSO) en je zet je iPhone makkelijk vast.

Download Waze gratis in de App Store

Dropbox

Dit is natuurlijk weer een persoonlijke. Als je geen Dropbox gebruikt, maar bijvoorbeeld iCloud Drive of Google Drive wil je de bijbehorende app natuurlijk.

Maar Dropbox lijkt nog steeds de meest populaire optie, en dan is het toch wel makkelijk om met je iPhone of iPad direct bij je bestanden te kunnen.

Bovendien kan de Dropbox app automatisch je foto’s uploaden naar Dropbox, zodat je ergens een kopietje hebt voor het geval je iPhone in het water valt of er een kop koffie over de iPad gaat…

Download de Dropbox app gratis in de App Store

Altijd je bestanden bij de hand met Dropbox

Altijd je bestanden bij de hand met Dropbox

Stagehand

Soms is het tijd voor een pauze. Nu is het natuurlijk heel erg persoonlijk wat voor type spelletje je leuk vindt.

Zelf varieer ik ook: met wat meer energie speel ik tegen de computer in een app als Chess Pro, en met wat minder energie kies ik eerder voor iets als Super Mario Run.

Mijn keuze hier wordt echter Stagehand. Het is een soort platformer-spelletje (denk aan oude Mario-spellen bijvoorbeeld), maar dan andersom.

Een snelle dood in Stagehand…

Een snelle dood in Stagehand…

Het poppetje rent nu automatisch, springt zelf en volgt gewoon het pad.

Maar jij maakt het pad. Door te slepen met de platformen probeer je de juiste route te creëren om te zorgen dat je er perfect door heen rent en springt.

Het is iets waar je wat handigheid in moet krijgen is mij verteld, en ik moet eerlijk zeggen dat ik die handigheid nog niet heb. Maar, ik moet ook zeggen: na elk rondje denk ik wel dat ik “nog één poging kan doen”, dus verslavend is het wel. 😉

Download Stagehand in de App Store voor € 1,99

WhatsApp / Telegram / Signal

Als iedereen die je kent op Apple zit is er niets aan de hand: dan gebruik je namelijk iMessage.

Maar als andere mensen bijvoorbeeld Android gebruiken (geleverd op veel telefoons van onder andere Samsung, HTC en LG) zul je iets moeten vinden wat ook werkt op andere platformen.

Een populaire optie is hier WhatsApp. Dit maakt gebruik van je internet-verbinding, en kost dus geen geld voor SMS-berichten. Je kunt via WhatsApp ook bellen, wat ook via internet loopt. Dit kan duurder zijn als het over je mobiele data gaat, maar is erg voordelig als het op een WiFi-netwerk gebeurt. In beide gevallen kost het je geen belminuten.

Hecht je veel waarde aan je privacy? Dan wil je misschien Telegram overwegen als alternatief voor WhatsApp, of zelfs overstappen naar de app Signal.

Het probleem met beide apps is dat het een stuk minder gebruikers kent, dus de kans dat andere mensen WhatsApp hebben is wat groter dan bij bijvoorbeeld Signal. En iedereen overtuigen om over te stappen op een andere app is zo makkelijk nog niet… 😉

Download WhatsApp gratis in de App Store
Download Telegram gratis in de App Store
Download Signal gratis in de App Store

Veilig communiceren met Signal

Veilig communiceren met Signal

IMDBb

Herken je dit: je kijkt een film, en dan ineens heb je zo’n “Waar ken ik die acteur ook alweer van…?”

Of Han Solo je nu erg doet denken aan Indiana Jones, of je je afvraagt of je Shailene Woodley en Ansel Elgort niet eerder samen in een film gezien hebt…

Je zoekt het allemaal supersnel op via de IMDb-app, onderdeel van de Internet Movie Database. In deze gratis app zul je bijna iedere film terugvinden, met voldoende informatie over de acteurs om precies te weten van welke films (of series) je ze kent.

Vind alle informatie over je favoriete acteur met de IMDb-app

Vind alle informatie over je favoriete acteur met de IMDb-app

Ook andere vragen, als “Hoe oud is Lauren Graham nu eigenlijk?” (geboren in 1967) en “Wat was er ook alweer met Paul Walker?” (overleden in november 2013, auto-ongeluk) vind je zo terug.

Of je nu alleen kijkt, en gewoon het antwoord wilt opzoeken… Of, zoals hier nog wel eens gebeurt, met andere mensen kijkt en wilt bewijzen dat je gelijk hebt.

De IMDb-app laat het je allemaal eenvoudig en snel doen.

Download IMDb gratis in de App Store.

Shazam

Met muziek is er vaak nog een heel ander probleem. Je hoort een liedje, misschien klinkt het vaag bekend, maar je hebt geen idee hoe het heet.

Dat kan op de radio zijn (zul je altijd zien dat je net niet oplet als de DJ het aankondigt!), maar ook bijvoorbeeld in een winkel of in de achtergrond op de TV.

Voor dit soort momenten is er Shazam.

Na het opstarten van de app druk je simpelweg op de grote Shazam-knop, en krijg je precies te zien welk nummer er nu gespeeld wordt. Bovendien kun je het nummer gelijk beluisteren via bijvoorbeeld Apple Music of Spotify.

Download Shazam gratis in de App Store

Geen idee welk liedje je hoort? Je ziet het zo met Shazam

Geen idee welk liedje je hoort? Je ziet het zo met Shazam


Martijn Engler, Apple expert

Hey, ik ben Martijn en al meer dan 10 jaar "de Apple Coach". Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, iPhones, iPads, en meer.

meld je nu aan voor je gratis sneltoetsen spiekbriefje